Dilluns 12 febrer 2018 per

Noves webs en l’àmbit de la recerca i col·laboració amb Fundanet

Recentment s’han estrenat un parell de llocs web sorgits l’obrador de Can Antaviana, totes dues relacionades amb institucions que treballen en l’àmbit de la recerca biomèdica. D’una banda el web de Instituto de Investigación Sanitaria la Fe (IISLAFE d’ara en endavant) de València, i de l’altra el web de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB d’ara endavant).

A part que totes dues pertanyen a l’àmbit de la recerca mèdica, el que tenen en comú ambdós instituts és que gestionen la seva informació amb el software de Fundanet, un programari construït específicament per a la gestió dels centres d’e recerca i que cobreix la gran majoria de necessitats que tenen aquest tipus d’institucions. Amb una implantació exitosa en més de 120 centres d’Espanya i de l’estranger, i amb 15 anys d’experiència en aquest camp, es tracta d’un referent en el seu camp sense cap mena de dubte. I des d’aquest any 2017, Antaviana i Fundanet han decidit col·laborar junts, ja que ambdues solucions són complementàries, necessàries, i sumades aporten un alt valor afegit als nostres clients.

La col·laboració amb Fundanet ens permet integrar d’una forma ràpida i òptima les dades que els centres de recerca com IISLAFE o IRB informen a Fundanet amb el seu website. Això suposa d’una banda un clar estalvi de temps, ja que els usuaris només informen les dades en una sola plataforma; i d’una altra garanteix una òptima integració al web, tant des del punt de vista del disseny com de la velocitat en mostrar les dades, ja que s’ha creat una API i uns Serveis Web específics per  connectar el nostre CMS amb Fundanet.

El projecte de l’IISLAFE ha estat tot un repte, perquè la renovació de la presència web del centre de recerca més important de la Comunitat Valenciana ha estat integral. Juntament amb l’Àrea de Comunicació hem redefinit i racionalitzat l’arquitectura de continguts, a banda d’una redacció de bell nou de tots els textos del web. Colze a colze amb l’Àrea d’informàtica hem renovat tota la capa tecnològica, des del traspàs de la gestió de continguts (que abans funcionava amb Joomla) fins afinar la integració amb les diverses eines i bases de dades de la institució. Cal remarcar, com ja s’ha comentat, la integració de tota la informació de recerca amb l’eina de gestió Fundanet, però també la creació d’APIs pròpies per gestionar altres apartats del web com ara les ofertes de treball o bé les plataformes de servei.

Anna Juan, responsable de comunicació de l’IISLAFE, ens explica la seva experiència:

“Han passat tres mesos des de l’arrancada de la nova web de l’IIS La Fe, dissenyada i desenvolupada per Antaviana, i la nostra experiència és excel·lent. Ha estat molt fàcil treballar des de les àrees de Comunicació i Informàtica amb els responsables d’Antaviana durant la fase de desenvolupament i segueix sent senzill, accessible i resolutiu ara que la web és una realitat. El repte de la nova web de l’IIS La Fe era molt gran i generava moltes expectatives per a nosaltres. En tots els moments ens hem sentit acompanyats i ben assessorats a l’hora d’abordar un canvi que exigia la nostra organització.

Des de l’àrea de comunicació destaquem, especialment, l’experiència d’usuaris del gestor de continguts de la web. Treballar amb Houdini no és només fàcil, àgil i intuïtiu. És divertit, agradable, i les eines que ha posat a la nostra disposició aquest gestor de continguts, estan aportant un gran valor afegit a la labor de comunicació externa i interna i a la nostra estrategia digital. En aquest sentit destacaria la visibilitat que aporta als investigadors i investigadores la integració de Fundanet i la gestió de la informació sobre la seva producció científica.”

D’altra banda, el projecte d’IRB també ha estat un repte. Partint d’una web actual amb molt contingut i amb un disseny d’anys, vam fer juntament amb el seu departament de comunicació un exercici de reestructuració de continguts i elaboració d’un nou arbre del web. A més, l’idioma principal passa a ser l’anglès. S’ha realitzat un disseny modern però sobri, que respon a les necessitats del centre, dotant de molt més protagonisme l’apartat de Donacions, i on la Recerca té un paper prominent. El web s’ha estrenat a mitjans de novembre.

Esperem que siguin només els primers projectes d’una relació molt fructífera 🙂

,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos