Divendres 19 febrer 2016 per

Tipo Pèpel presenta: Ítaca


Una nova tipografia acaba de sortir del forn de Tipo Pèpel, la nostra foneria tipogràfica. L’hem batejada com a Ítaca i pretén ser una tipografia tot terreny que explora les diferents amplades de les formes tipogràfiques

Si us agrada, ara és el moment d’adquirir-la, ja que durant el primer mes la trobareu amb un suculent descompte del 70%.

Si voleu conèixer amb més profunditat aquesta tipografia, llegiu la descripció que en fa el nostre sommelier tipogràfic particular, en Txus Marcano, a qui agraïm les seves amables paraules:

“Alguns en diuen «utopia», altres «viatge» i altres ho designen amb el nom del lloc on volen arribar, «Ítaca», la llar d’Ulisses.

Les coordenades cartesianes tipogràfiques són habitualment dues, d’allò més estret, l’esquelet, al més ample, les negres, però en aquest cas Josep Patau ha recorregut el camí en els quatre eixos cartesians de la geografia tipogràfica. D’allò més gruixut al més fi,  del mes ample al mes condensat per oferir-nos una nova família, àmplia i extensa com la família tradicional, 48 «parents» en una neo-grotesca pura, amb un gran ull mitjà que la fa especialment indicada per a pantalla , i amb unes pistes de lletres en petits cossos molt sòlids, fruit de les seves formes bàsiques, pures, amb lleus concessions a allò més superflu.

Crida l’atenció la cursiva disponible en tots els pesos, ja que tot i semblar una lletra simplement inclinada, en conjunció amb la seva versió regular, genera un joc de taca tipogràfica molt interessant, apta per a l’ús que a les itàliques li reserva l’ortotipografia.

I a risc de ser repetitius, el nivell de qualitat al qual ja ens té mal acostumats Josep Patau, extensa en pesos, àmplia en llenguatges suportats, i tot tipus de jocs experts dsponibles per al format Opentype.”

 

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos