Dijous 25 juny 2015 per

Tipo Pèpel presenta “Dupla”

 

Una nova tipografia acaba de sortir del forn de Tipo Pèpel, la nostra foneria tipogràfica. L’hem batejada com a Dupla i pretén ser una tipografia tot terreny apta per la majoria de casuístiques.

Si us agrada, ara és el moment d’adquirir-la, ja que durant el primer mes la trobareu amb un suculent descompte del 70%.

Si voleu conèixer amb més profunditat aquesta tipografia, llegiu la descripció que en fa el nostre sommelier tipogràfic particular, en Txus Marcano:

Quan Dupla va ser dissenyada, en el seu ADN va aparèixer tot el pes de la tradició, el dels tipus de pal sec més antics, els primers, aquells tipus denominats «Grotesk», grotescs, que per la seva estranyesa formal tant van sorprendre els ulls dels alemanys a finals del segle XIX. Però l’esquelet i l’ADN són la part invisible, tot just perceptible, de la natura dels objectes. A nosaltres ens interessa l’epidermis, el més extern, el visible, allò que ens parla directament als ulls, i Dupla ens diu que és un tipus contundent, formalment tradicional però revestit d’una dolçor gairebé infantil, amb unes corbes lleus, epidèrmiques, dolça fins i tot a les trampes de tinta.

Si l’esquelet de la lletra, tal com deia Frutiger, és un pany on ha d’encaixar la clau de la forma bàsica, mínima de l’alfabet llatí, també podem dir que tots aquells que fem servir l’alfabet llatí la tenim gravada a foc. Aquest esquelet permet que moltes pells la recobreixin, la canviïn i s’adaptin a usos molt específics. I cal reconèixer que la pell de Dupla ens porta al camí del que generós, el amigable.

No demanin columnes estretes, ni concisos peus d’il·lustració en cossos miserables; no demanin ridícula «lletra petita» en foscos contractes on la part contractant de la segona part… Aquí no veuran a Dupla. Amplis titulars, contundents, columnes de generosa amplada que cobrir, exultants, amb grans exclamacions, amb grans cossos, amb pesos foscos. És en allò  insultantment generós, gairebé obscè, on Dupla es deixa estimar, es deixa sentir.

I si això és un banquet obscè, pantagruèlic, tipogràfic, Dupla aporta tot allò necessari perquè la quantitat no signifiqui menys qualitat. Suport multi-idioma, 219 ni més ni menys, jocs complets de versaletes, fraccions, numerals antics, moderns, tabulars, lligadures i tota la parafernàlia «gourmet» a què el mestre Patau ens ha acostumat després de tants anys de treball.

Si volen ser obscens i passar la censura, usin Dupla. L’hedonisme és un pecat venial.

 

 

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos