Dijous 12 febrer 2015 per

Tipo Pèpel presenta “Pobla”

Una nova tipografia acaba de sortir del forn de Tipo Pèpel, la nostra foneria tipogràfica. L’hem batejada com a Pobla i pretén ser una tipografia apta per lluir a petits cossos de text.

Si us agrada, ara és el moment d’adquirir-la, ja que durant el primer mes la trobareu amb un suculent descompte del 70%.

Si voleu conèixer amb més profunditat aquesta tipografia, llegiu la descripció que en fa el nostre sommelier tipogràfic particular, en Txus Marcano:

“Assumir riscos per obtenir una llegibilitat òptima en cossos petits i escassa interlínia, en condicions de pobre reproducció com són els diaris, on s’uneix una impressió ràpida i deficient a les irregularitats d’un suport que deforma els traços és tot un repte. Però Pobla es va dissenyar amb això en ment, per aquest motiu Tipo Pèpel ens presenta un híbrid entre formes convencionals d’un tipus romà amb serifes a l’exterior i formes marcadament «fracturades» a l’interior, que proporcionen una personalitat única a aquesta família, on es fa visible la ruptura de l’eix humanístic propi de l’origen cal·ligràfic de la lletra escrita amb un eix recte propi de la lletra fabricada.

Subtils detalls en els remats, li donen una aparença moderna a un esquelet clàssic, on trampes de tinta molt accentuades arrodoneixen les formes en el producte imprès per augmentar artificialment l’ull mitjà i afavorir la lectura a cossos petits per als quals es va dissenyar.

Una cursiva absolutament cal·ligràfica, de formes valentes, on la ruptura del traç marca un subtil canvi del ritme dels blancs per només dotar a la taca tipogràfica amb una lleu diferència, però sense escarafalls i així no trencar el ritme de lectura.

I com ja es habitual, un complet joc de funcions Opentype, on trobareu versaletes, súper i sub-índexs, fraccions, lligadures, numerals antics i tabulars, lligadures discrecionals i suport per a 220 idiomes basats en el mapa de caràcters latin-plus dels holandesos Underware. I tot això disponible en 12 pesos per cobrir les necessitats de composició de qualsevol mitjà imprès.

 

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos