Dimarts 4 novembre 2014 per

Aprendre disseny web (II): d’on treure la inspiració?

On trobar la inspiració per fer bons dissenysSegons expliquen, Picasso deia que els bons artistes copien, però que els grans artistes roben. I, per aprendre disseny web, se’n necessita molt de mirar, de copiar i de robar.

Després d’explicar-vos en un apunt anterior on es pot aprendre disseny web en línia, en aquest apunt ens volem centrar en la recerca de la inspiració. No hi ha res millor que veure com ho fan els qui dominen, els qui creen tendència, els qui ens emocionen. Tenim molt a aprendre i, afortunadament, hem nascut en una bona etapa de la Història: la xarxa és plena de llocs on inspirar-se. A vegades no ho sabem valorar, però l’era digital ens permet tenir grans mestres a l’abast de la mà. Un privilegi absolut.

Aquí teniu la nostra particular selecció. Trobeu les vostres pròpies muses!

Grans fonts d’inspiració

  • Bēhance. Excel·lent lloc per inspirar-se. Es pot filtrar els treballs segons categoria, color, tecnologia utilitzada.
  • Dribbble. És una comunitat en què els dissenyadors mostren amb què estan treballant, compartint captures dels seus treballs que poden servir d’inspiració pels demés.
  • Ffffound!. Servei web on cercar, guardar i compartir imatges inspiradores.
  • Pinterest. Aquesta xarxa social ens permet tant recol·lectar inspiració en diferents taulers, com cercar inspiració en el que publiquen els demés.

Premis al disseny web

Temps enrere us parlàvem dels guardons per al disseny web. No hi ha res millor que veure com ho fan aquells qui són premiats pels seus dissenys. Alguns dels webs que podeu mirar per inspirar-vos, són:

Webs que inspiren

Hem ordenat alfabèticament alguns dels webs on trobar inspiració.

Blogs / magazines / cultura digital

I aquí teniu blogs i magazines relacionats amb la cultura digital que us recomanem seguir, també ordenats alfabèticament:

Eines per recol·lectar idees

Les millors idees vénen quan no les busquem, ja sabeu, coses del pensament lateral… Així que hem d’estar preparats per poder guardar i classificar les nostres idees, per poder-les utilitzar en un futur proper.

  • Evernote. Fa temps que us recomanem aquesta magnífica eina. Se li pot donar múltiples usos, però en aquest cas Evernote també ens serveix per arxivar idees. Tenint l’aplicació instal·lada al mòbil, podem fotografiar qualsevol cosa que vegem (esbossos, cartells, objectes…), crear notes amb idees, organitzar-les en llibretes i tenir un autèntic magatzem d’idees a les que recórrer quan convingui.
  • Kippt. És una mena de Pinterest per dissenyadors, permet recol·lectar imatges, vídeos, textos, etc.
  • Pinterest. Us l’esmentàvem al principi com a xarxa on trobar la inspiració, però també és molt útil a l’hora d’emmagatzemar i classificar idees. I, des de fa un temps, encara més, amb l’aparició dels taulers privats.

Per fer-vos les coses fàcils, hem creat una llista de Twitter que es diu Per inspirar-se!, que, si la seguiu, us permetrà estar al cas de les novetats de molts d’aquests webs que inspiren en disseny web.

Ara que ja sabem quins webs podem anar seguint per agafar idees, acabem amb una encantadora infografia que explica 40 maneres de mantenir-nos creatius. Ja ho veieu: sortiu molt, feu migdiades, proveu coses diferents, trenqueu la rutina… Així vénen les bones idees. Molta sort!

, , ,

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos