Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

divendres 31 octubre 2014 per

Com saber quina tecnologia utilitza un web?

Com puc saber quina tecnologia utilitza un web determinat?

Segur que a vegades t’has fet preguntes com aquestes: Com està fet aquest web? Està programat en PHP, en Ruby, en .Net…? Quin gestor de continguts utilitza: WordPress, Joomla, Drupal…? Quins plugins hi ha instal·lats? Fan servir algun framework? En quin servidor està allotjat?

Si ets curiós/a de mena, segur que moltes vegades t’has preguntat quina tecnologia utilitza un web concret. Hi ha coses que es poden veure mirant-ne el codi font, però n’hi ha d’altres que costen molt més d’esbrinar.

Avui et volem recomanar eines que et seran molt útils per saciar la teva curiositat i, de pas, aprendre de com ho fan els demés.

 1. BuiltWith. Segurament és el servei més complet. Introdueixes una URL i et diu amb quin gestor de continguts (o CMS) està gestionat, quins sistemes de publicitat utilitza, els widgets que té en funcionament, el tipus de servidor on està allotjat, les tecnologies amb què està desenvolupat i altres dades d’aquest tipus.

  També té un apartat molt interessant en què es poden veure les tendències de la tecnologia més utilitzada. Per exemple, si busquem quin CMS és el més utilitzat, veurem en un gràfic que el que més s’utilitza és WordPress.

  A més també ofereix una extensió per a Chrome, que et permetrà consultar la tecnologia del web que estàs visualitzant en aquell precís moment. Una eina, molt, molt interessant.

 2. Wappalyzer. És una extensió de navegador disponible tant per Chrome com per Firefox. Si us la instal·leu, podreu veure la tecnologia que utilitza cadascun dels webs que visiteu, d’una manera molt subtil i gens intrusiva. Actualment detecta un bon llistat d’aplicacions, que mica en mica van ampliant.

  És molt recomanable instal·lar-se aquesta extensió, ja que no ens hem de moure del web en qüestió per saber com està feta. Pràctic al 100%!

 3. WhatWeb. Amb una interfície molt menys agradable a la vista, WhatWeb també ens permet introduir una URL i ens dóna informació sobre les tecnologies utilitzades. Respecte als anteriors, també ens dóna informació sobre el servidor, la IP, el número de les versions instal·lades, etc.

Com saber quins plugins o temes estan instal·lats en un WordPress?

Per aquells que treballeu amb WordPress, moltes vegades també necessitareu saber quins plugins té instal·lat un web o quin tema (theme) utilitza.

També hi ha eines per esbrinar-ho, us en recomanem algunes:

 • Is it WordPress?. Un web súper senzill al qual introdueixes una URL i simplement et diu si es tracta o no d’un web gestionat amb WordPress.
 • WP Theme Detector. Tal i com indica el seu nom serveix per esbrinar quin tema té instal·lat un web fet amb WordPress.
 • What WordPress Theme is that? És com l’anterior, però a més ens diu – si ho detecta – quins plugins hi ha instal·lats.

És una immensa sort tenir totes aquestes eines a l’abast de la mà per quan les necessitem: ja sigui per espiar què fa la competència, per aprendre mirant com ho fan els qui més en saben, per agafar idees de com solucionar problemes tecnològics, etc.

Esperem que et sigui ben útil!

(* Fotografia de Timothy Muza, via Unsplash)

, , ,

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81