Dimarts 30 setembre 2014 per

Aprendre disseny web (I): cursos i tutorials

Aprendre disseny web en líniaDes de l’arribada d’Internet a les nostres vides a finals del segle passat, cada vegada hi ha més gent que vol aprendre disseny i programació web. S’està demostrant que l’aprenentatge del disseny web és necessari en molts camps i, fins i tot, cada vegada és més acceptada la necessitat d’ensenyar programació a nens i nenes.

La democratització d’Internet ha creat una generació d’autodidactes que aprenem dia a dia amb els recursos que tenim a l’abast. Ens meravella saber que Internet és un autèntic paradís a l’hora de trobar i compartir coneixement. Però què passa si ens perdem en l’excés d’informació? Si volem aprendre disseny web des de zero, per on comencem? I, si a més, no tenim pressupost, on trobem els recursos gratuïts?

Si tot just ara t’endinses en el món del disseny web, volem ajudar-te a fer un pas endavant. Hem fet un llistat de coses que pots fer per aprendre’n en línia. En aquesta primera part de l’apunt, hi trobaràs un recull de cursos i tutorials on aprendre disseny web gratuïtament. I, en els propers apunts, també t’orientarem sobre els llocs web on trobar inspiració i t’explicarem com mantenir-te al dia. Esperem que tot plegat et sigui útil, per endinsar-te en aquesta disciplina.

On aprendre les bases del disseny web

Fa temps us recomanàvem Hack Design, un completíssim curs de disseny online i gratuït, on grans mestres del disseny ofereixen, via email, grans lliçons setmanals. Un bon punt de partida per situar-se en el món del disseny web.

No es pot entendre el disseny web, sense saber conceptes bàsics de tipografia i d’experiència d’usuari. Podeu fer un cop d’ull a aquests altres recursos:

On aprendre HTML i CSS des de zero

On aprendre programació web

Cursos MOOC relacionats amb el món web

Aquesta és la nostra selecció. Segur que tu coneixes altres recursos per ajudar als qui comencen, així que esperem els teus comentaris i recomanacions.

Fins ben aviat!

, , , , , , ,

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos