Dimarts 8 juliol 2014 per

ODL, Laboratoris de dispositius oberts


Fins fa relativament poc temps, en el món del desenvolupament web n’hi havia prou amb testejar el producte en els 4 o 5 navegadors principals per assegurar-se que tot anava bé.

En els darrers anys, però, i amb l’explosió de la web mòbil, i sobretot el disseny adaptatiu, s’ha arribat a un punt en què es fa molt necessari poder comprovar la feina feta en quants més dispositius diferents millor. És a dir, a part de l’ordinador de sobretaula, cal comprovar que el que hem dissenyat i desenvolupat es veu i funciona correctament en diferents tipus de dispositius mòbils, sistemes operatius, fabricants, models…

No és habitual tenir a mà tanta varietat de dispositius per comprovar la feina feta, i per això s’han creat els Open Device Labs, ODLs o Laboratoris de dispositius oberts. Aquests laboratoris són espais que diposen de la varietat de maquinetes necessària per facilitar la feina als desenvolupadors web. Un desenvolupador pot anar a un ODL i allà hi trobarà una varietat de mòbils i tauletes que li facilitaran la feina de testeig del seu web o aplicació.

Els ODL es nodreixen d’aportacions voluntàries de gent que dóna dispositius que ja no utlitza, per tal de nodrir el laboratori i contribuïr a millorar així la feina dels desenvolupadors.

Si busqueu un ODL prop d’on viviu, a Opendevicelab.com ho podreu fer. Aquest web és un recull dels ODL que hi ha per tot el món, amb dades sobre quins dispositius hi podem trobar, i opinions d’usuaris que hi han anat a treballar. Si tenim algun aparell que ja no utilitzem, a través del web també podem fer-ne donació a algun dels ODL que tinguem més a prop de casa.

Labcase, un ODL a casa

Com que no sempre és possible trobar un d’aquests laboratoris a prop, i tampoc ens podem permetre agafar un avió cada cop que ens calgui testejar la feina, s’ha creat un altre servei similar, tot i que encara no està en marxa. S’anomena Labcase, i la idea és la de portar-te el laboratori a casa. Labcase estarà disponible en principi només al Regne Unit. Quan algú faci la sol·licitud, li arribarà una maleta amb deu dispositius mòbils amb els quals treballar durant una o dues setmanes.

Tot i que aquestes iniciatives són molt recents, sobretot per aquí a prop, no deixen de ser interessants i ens fan donar compte de la importància que té la comprovació de la nostra feina en dispositius reals. Esperem que aquestes iniciatives proliferin i ens en poguem beneficiar tots plegats.

, , ,

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos