Dimecres 14 maig 2014 per

Tipo Pèpel visita Bunkertype

BunkerType és un projecte personal de Jesús Moratín que pretén investigar i recuperar els antics mètodes d’impressió artesanals i manuals basats en tipus mòbils de plom i de fusta. Amb aquesta finalitat el Jesús ha anat recollint en un petit traster tot el  material que li permet crear les seves propostes, més en línia en l’obra gràfica artística que no pas en els resultats de la impressió tradicional.

Ara fa uns dies que vam fer-hi una visita, junt amb l’Andreu Balius i el Marc Salinas, amb l’excusa de fer un cartell commemoratiu de la desena edició de Lletraferits, la trobada informal d’apassionats per la tipografia que celebrem a la Pobla de Cérvoles i de la qual en som els organitzadors.

En arribar al bunker ens vam trobar amb una ingent quantitat d’alfabets de tots els estils i mides que ens van fer obrir els ulls com a taronges. Ràpidament ens vam posar mans a l’obra, amb aquella agradable sensació que dona el fet de poder tocar les lletres físicament, haver-les de buscar per composar-ne paraules, distribuir-les dins l’espai i finalment entintar-les per imprimir els cartells en una premsa manual. Tota una experiència, gairebé religiosa, que ens va transportar al passat i ens va reafirmar amb els valors que ens transmeten les lletres.

Si us atreu allò que veieu en aquestes fotos, heu de saber que vosaltres també podeu gaudir de l’experiència: podeu apuntar-vos a un dels Workshops que organitza el Jesús mensualment o adquirir a la seva botiga alguna de les seves obres, ideals per decorar les nostres llars i demostrar que ens estimem les lletres.

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos