Dilluns 25 novembre 2013 per

Tipo Pèpel presenta: Bridone

tipografia Bridone - Tipo Pèpel

Una nova tipografia acaba de sortir del forn de Tipo Pèpel, la nostra foneria tipogràfica. L’hem batejada com a Bridone una paraula que surt de la unió de British i Didone, ja que les seves formes estan inspirades en les mostres de lletres que va fondre el londinenc Vincent Figgins i que apareixen al seu “Specimen of Printing Types” de l’any 1815, i que representen una evolució de les didones creades per Bodoni i Didot uns anys abans.

La família tipogràfica està formada per dues variants: la normal, pensada per a cossos de text, i la Titling, amb més contrast i pensada per a titulars. Cadascuna de les variants està composta pels pesos: “Light”, “Book”, “Regular”, “DemiBold”, “Bold” i “Heavy”, amb les seves corresponents cursives, i que ens acaben donant un total de 24 pesos.

Si us agrada, ara és el moment de fer-vos amb ella, ja que durant el primer mes la trobareu amb un suculent descompte del 70%.

I no ens agradaria despedir-nos, sense compartir la crítica del nostre particular sommelier tipogràfic, en Txus Marcano.

Presentem la innovadora i nova recepta original de Josep Patau, mestre salsaire i tipus natural .

1 . En una font, combina les tipografies egípcies britàniques una mica desfasades de l’última època victoriana, si en troba de la varietat de Vicent Figgins, no les descarti. En els seus espècimens trobarà molt on triar, alguns d’una vitalitat sorprenent i en un estat de conservació envejable per l’edat que tenen. Com el bon vi en bota, envellir els senta molt bé. Talli unes quantes didones en làmines fines i afegeixi-les.

2 . En una batedora, barregeu la contundència d’aquestes Slab serif amb el contrast dels traços dels tipus neoclàssics de Bodoni o de Didot, segons l’apeteixi un gust més dolç o més picant, però no us oblideu d’accentuar els contrastos, que no se’ns talli la salsa.

3 . A la pàgina, disposi les diverses varietats conforme a les seves necessitats. Que la vol per omplir l’estómac dels titulars, feu servir la Bridone Titling, contundent, gairebé com a plat únic. Que fa un menú més tradicional, primer plat, segon i postres, faci a foc lent una combinació de pesos i mides acord al seu espai. No us decebrà i molt menys als seus comensals.

4 . Regar abundantment sobre la pàgina, servir i degustar.

Si t’agrada lo natural, passa’t a Bridone, les teves pàgines t’ho agrairan.

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos