Dimecres 2 octubre 2013 per

WCAG 2.0 de forma senzilla

Aviat farà 5 anys de la publicació de les WCAG 2.0 (Pautes d’Accessiblitat al Contingut Web 2.0). El contingut de les pautes és farregós i en determinats punts pot arribar a ser complicat d’entendre, sobretot per part de desenvolupadors que volen fer-se una idea clara i ràpida d’algun concepte o tècnica.

És per això que Olga Revilla va decidir escriure WCAG 2.0 de forma sencilla. Aquest llibre suposa una aproximació a les pautes d’accessibilitat més planera, amb alguns canvis en el llenguatge que les fan més comprensibles. No deixa de ser la interpretació que l’autora fa de la normativa, i en certa manera tots els conceptes, tècniques i recomanacions resulten més digeribles. En paraules d’Olga Revilla, el llibre té una finalitat didàctica, que segurament manca a les pautes del W3C.

Aquest llibre no pretén substituir les pautes. Al contrari, en recomana la lectura. Es tracta més aviat d’un resum que va al gra, i que té com a objectiu ser una eina de referència per a professionals que treballen dia a dia en el món web, des de caps de projecte fins a dissenyadors i desenvolupadors.

L’autora es preocupa de clarificar alguns conceptes clau de les WCAG 2.0, com poden ser el de tecnologia que possibilita l’ús accessible, i la dependència tecnològica. Aquests són punts que cal tenir clars des de bon principi abans d’endinsar-se en l’estudi de les WCAG 2.0. L’última versió de les pautes pretén ser independent de la tecnologia, i això ha requerit crear aquesta sèrie de conceptes nous al voltant dels quals giren tota la resta: principis, pautes, tècniques i errors.

Un altre aspecte interessant del llibre és que a la part final se’ns ofereixen una sèrie d’eines interessants per evaluar un lloc web.

 • Plantilla d’evaluació
 • Plantilla de declaració de conformitat
 • Eines web per ajudar-nos en la validació de:

  • Contrast de color
  • Centelleigs
  • Simulació de discapacitats visuals
  • Nivell de lectura d’un text
  • Legibilitat

Us recomanem aquest treball (disponible tant en format electrònic com en paper) tant si ja coneixeu les WCAG 2.0 com si no. Val la pena tenir-lo a mà en el vostre dia a dia si us dediqueu al món web.

,

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos