Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

dijous 25 juliol 2013 per

Duck Duck Go, un cercador alternatiu

Els usuaris d’internet cada vegada són més sensibles a la privacitat de les seves dades personals i del que publiquen a la xarxa, i això obre una via de negoci per a companyies que poden oferir seguretat en aquest camp. És ben clar que en la privacitat hi ha negoci.

Els usuaris són conscients de la importància de la privacitat i volen preservar les seves dades, però en realitat ben pocs fan res i continuen deixant-ho tot en mans d’empreses com Google, perquè no coneixen alternatives als seus serveis.

En aquest context, el passat mes de juny, el cercador Duck Duck Go ha incrementat curiosament el tràfic, potser degut a les filtracions que diuen que Google, Microsoft, Yahoo! i altres companyies havien participat al programa PRISM de l’Agència Nacional de Seguretat dels EUA.

El fundador del cercador, Gabe Weinberg, ha dit que per guanyar diners amb un cercador no cal rastrejar la gent, n’hi ha prou mostrant enllaços patrocinats basats en la cerca, i no en el perfil de l’usuari.

Duck Duck Go obté els resultats d’altres cercadors i webs com Wikipedia, Yahoo!, Bing i WolphramAlpha, i prioritza la privacitat per damunt de tot: no guarda adreces IP, ni cookies, ni informació de l’usuari. Les cerques són anònimes i encriptades, i un cop ha mostrat els resultats ja no les guarda.

Google i Micrososft, en canvi, sí que guarden i utilitzen aquestes dades, en principi per aproximar els resultats de les cerques als interessos de l’usuari. El problema és que no se sap mai què pot passar amb aquestes dades guardades (poden ser sol·licitades per un govern, venudes, robades…).

El problema de les cerques adaptades és que els resultats es limiten als teus interessos, o al lloc des d’on fas la cerca… és a dir que hi ha una part de resultats que no t’arriba i que podria ser també interessant. És el que es coneix com a bombolla dels cercadors. Duck Duck Go, en canvi, ofereix els mateixos resultats a tots els usuaris.

Característiques de Duck Duck Go

Duck Duck Go té més opcions de cerca de les que us podeu imaginar. Us recomanem que el proveu durant uns dies, posant-lo com a cercador predeterminat del vostre navegador, i ja veureu com no és tan difícil abandonar el que sembla a vegades irrenunciable.

, ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81