Dimarts 16 juliol 2013 per

Lectures d’estiu sobre disseny web que no pots passar per alt

Lectures d'estiu sobre disseny webÉs estiu i, per a molts, arriba el moment de fer parada. Tanquem un cicle i, a part de desconnectar, també és hora de fer balanços, d’analitzar com ha anat, agafar idees per millorar i prendre forces per tornar-hi.

En el món del disseny web no es pot dir que hagi estat un any de calma, sinó que el web s’ha mogut més enllà de l’escriptori. Hem hagut d’aprendre noves tècniques i començar a pensar d’una altra manera. En definitiva hem hagut de fer una adaptació. I, amb l’adaptació, apareix també el concepte de disseny web adaptatiu:

  • Ens hem hagut d’adaptar a tot tipus de dispositius, a pantalles petites i grans i a connexions ràpides i lentes.
  • Els continguts i el seu context també han agafat un fort protagonisme. Hem vist com d’important és el moment i la situació en què es consumeixen les informacions i com s’han d’adequar aquestes a cada context.
  • I, finalment, els dissenyadors i desenvolupadors hem hagut de fer un canvi de xip, passant de ser aquells que fèiem composicions exactes de píxels a ser aquells que fem webs completament adaptatius.

Una mostra de tots aquests canvis en les tècniques i la mentalitat en el món del disseny web es poden trobar en els articles que ha seleccionat l’equip de A List Apart (ALA), en el seu segon Summer Reading Issue.

Tal i com ja us explicàvem l’estiu passat, els editors d’aquesta prestigiosa revista de disseny web han seleccionat els articles imprescindibles del 2013 i enguany, a més, ho amaneixen amb alguns altres links i vídeos que complementen als articles escollits.

Trobo que un dels encerts – igual que l’any passat – és que et pots exportar els articles en format d’ebook per llegir còmodament des del teu iPhone o iPad (en format .epub) o t’ho pots enviar cap al Kindle (en format .mobi), mitjançant Readability, una eina de la que ja us hem cantat les meravelles diverses vegades.

En definitiva, es tracta d’una lectura imprescindible (i molt recomanable) per estar al dia. No us ho perdeu que val molt la pena!

  • Lectura d’estiu per a millorar els coneixements sobre estàndards web, disseny, programació, usabilitat i altres aspectes relacionats: ALA Summer Reading Issue 2013

, , , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos