Divendres 12 abril 2013 per

Scoop.it, una bona eina per a filtrar, agrupar i compartir continguts

Scoop.it, una bona eina per a fer curació de contingutsInternet està farcit d’informació i saber seleccionar bé la informació es pot considerar un art. De fet, cada vegada hi ha més professions relacionades amb els continguts i, precisament, una d’aquestes noves professions és la del curador de continguts, és a dir, la persona que selecciona, agrupa i comparteix els continguts sobre un determinat tema.

Pot semblar una tasca senzilla, però no és una feina que pugui fer qualsevol. Cal un gran coneixement sobre el tema que es tracta i fer el seguiment de les fonts més adequades, saber relacionar recursos i combinar el coneixement amb la intuïció per poder destriar el gra de la palla. No s’hi val a publicar el que ja ha publicat tothom.

Hi ha diverses eines que ens ajuden a seleccionar i distribuir continguts, però avui ens centrem en una de ben senzilla, Scoop.it, que resulta una eina excel·lent per a fer tasques de curació de continguts.

Amb l’eina et crees un web on vas posant els continguts que selecciones i el funcionament és ben bé el mateix que el de qualsevol xarxa social: segueixes altres perfils i la gent et segueix a tu i vas compartint els recursos que et semblen interessants. És ideal per a aquelles persones a qui no agradi o no tinguin temps d’escriure i que vulguin compartir coneixements sobre un tema específic. I sobretot també pot ser una bona eina de promoció personal per a totes aquelles persones que cerquen feina, per a demostrar la seva expertesa en un tema concret.

Bé, doncs, aquí teniu un vídeo molt entenedor sobre la utilitat que es pot donar a l’eina.

Si us decidiu a prova l’eina, podeu veure aquesta presentació feta amb Prezi (justament una altra bona eina que es mereixeria una entrada al nostre blog) que us servirà d’introducció. I, així mateix, podeu llegir l’entrada que van dedicar-hi a Genbeta, en la qual s’analitza scoop.it molt més a fons.

Ja ho veieu, ara podeu difondre continguts sense tenir coneixements ni de webs ni d’escriptura. Tot fos tan senzill…

, ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos