Dimarts 9 abril 2013 per

Guardons per al disseny web: aprendre i inspirar-se

Guardons per al disseny web - The Webby AwardsEn el complex univers web ens trobem amb exemples extraordinaris de dissenys d’aplicacions mòbils, exemples d’startups que s’han atrevit a trencar les normes, campanyes de màrqueting per a treure’s el barret, webs que han sabut marcar la diferència.

És per això que no ens cansem de mirar les feines que han fet tot de persones, que – amb el domini de les tècniques i amb altes dosis de talent i creativitat – han destacat per damunt de la resta. Ens és inspirador i ens és una generosa font per a seguir aprenent cada dia el nostre ofici.

Ara que s’han sabut els nominats als Webby Awards del 2013, podem fer un recorregut pels webs que atorguen premis de disseny web i agafar inspiració

Avui mateix s’ha sabut quins són els nominats als Webby Awards d’enguany i, ja fa dies, que hem pogut mirar (i votar) els candidats pels .net awards del 2013. El cas és que navegar pels projectes, pels webs de les empreses o de les persones seleccionades és un plaer (per no dir-ne un autèntic vici) que ens pot portar hores de navegació. A més, si som prou curiosos, segur que ens carrega la nostra motxilla d’idees i nous coneixements.

Per acabar-ho d’adobar també podem agafar perspectiva del sector, mirant com ha evolucionat el món del disseny web al llarg dels darrers anys. La gent dels Webby Awards ha preparat un web en què, a més de trobar-hi els nominats del 2013, s’hi poden trobar els guanyadors dels darrers 16 anys. Increïble veure els projectes que guanyaven a finals dels 90!

Així que, si us rossega el cuc del disseny i la programació web, passeu, passeu, que veureu les meravelles que fan els millors.

Llistat de premis de disseny web:

 • Webby Awards. Segurament dels premis més prestigiosos de disseny web. Des d’avui ja es poden veure els nominats dels 2013, en la seva 17a edició.
 • .net awards. Són els premis que atorga cada any la revista .net i també van acompanyats de prestigi i reconeixement. Els premis funcionen com un reconeixement a tota la indústria que envolta el disseny web, des de l’emprenedor, passant per les agències o els creadors d’apps. El que trobo més interessant és que també premia a joves programadors i dissenyadors i a noves agències, descobrint el talent que tot just aflora.
 • Awwwards. Es pot navegar pels webs nominats i filtrar les cerques per dates, colors, estructura, etiquetes, etc. També és interessant veure el web guanyador cada dia o el seleccionat cada mes.
 • The Favourite Website Awards (FWA). Des de l’any 2000 seleccionen el millor web del dia, el millor del mes i el millor de l’any. Els darrers temps han afegit una secció molt interessant que selecciona les millors aplicacions mòbils.
 • Web award. També disposa d’un cercador per veure els guanyadors des del 1997.
 • W3 awards. A la seva galeria s’hi poden veure els guanyadors des del 2006.
 • Horizon interactive awards. El proper 15 d’abril s’anunciaran els guanyadors del 2012 i al web també es poden consultar els premiats en les dues anteriors edicions.
 • CSS design awards. S’hi seleccionen treballs amb un alt nivell de creativitat visual, amb un codi CSS professional, amb bona funcionalitat i que acompleixi al màxim els estàndards web.
 • Interactive Media Awards (IMA). Disposa d’un cercador on es poden trobar tots els guanyadors des del 2006.
 • D&AD Awards. D&AD ofereix diversos premis anuals per webs, en què s’inclouen també microsites, nous usos de webs, escriptura, disseny de so, interfície i navegació i fotografia. Al web es poden consultar tots els guanyadors des del 2003.
 • [Actualització 10/04/2013] Ens faltava afegir a la llista a The Lovie Awards, que, per tercer any consecutiu, premien a projectes web, publicitat online, aplicacions mòbils, vídeos i, recentment, també han afegit una categoria per a màrqueting i mitjans socials.

Riu-te’n dels Oscars, que el món del disseny web també va carregat de glamour.

, , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos