Dijous 14 febrer 2013 per

4 experiments creatius en HTML5

L’any passat en aquest mateix bloc us parlàvem de Chris Milk, un fotògraf i director americà que ha fet que hi hagi un abans i un després en els videoclips, creant experiències interactives des dels navegadors.

En aquest temps, hem anat veient webs en HTML5 que buscaven l’experimentació. Per una banda, són la constatació de que ja no ens cal Flash per a fer coses espectaculars i interactives en un lloc web i, per l’altra, que hi ha molt camp per recórrer i investigar.

Avui us proposem 4 webs on podeu veure cap on va aquesta experimentació, però segur que vosaltres mateixos també ens podeu recomanar altres webs on la creativitat aflora i que ens deixen amb la boca oberta.

Tanmateix tingueu en compte que alguns dels webs que us proposem només es visualitzen bé amb navegadors d’última generació com, per exemple, Google Chrome.

 1. The Exquisite Forest

  The Exquisite forest, un experiment col·laboratiu de Chirs Milk en HTML5
  The exquisit forest és un experiment artístic creat per Chirs Milk i Aaron Koblin i produït per Google i la galeria Tate Modern.

  Quan entrem a aquest exquisit bosc ens trobem amb tot d’arbres i branques, en què cada fulla correspon a una animació. A cada arbre hi regeixen unes normes establertes pel seu creador i, a partir d’aquí, nosaltres mateixos podem crear una animació – amb una potent eina gràfica – que en publicar-la esdevindrà una nova fulla. O també podem simplement veure les animacions que han fet els demés.

  Les possibilitats són infinites i ja hi ha feines extraordinàries que es poden veure a la secció theater o algunes també són exposades a la Tate modern.

 2. Yas Marina Circuit

  Un experiment en html5
  Aquest web et deixa conduir pel famós circuit de Fórmula 1 Yas Marina d’Abu Dhabi. L’interès d’aquest web rau en què s’ha utilitzat HTML5 per a presentar informació en forma de diapositives d’una manera original. Segons expliquen a la revista .net (número 237), s’ha convertit una imatge de 4 metres d’ample, que pesava 1.4 Mb, en 3000 línies de codi SVG, la qual cosa ha reduït el pes en més d’un 20 per cent. L’optimització també és un element a tenir en compte!

 3. vlog.it

  Vlog.it, un web de Marco Rosella en HTML5 que carrega vídeos aleatòriament
  Vlog.it és un lloc web que recull 313 vídeos de YouTube i Vimeo que té com a preferits el seu autor, Marco Rosella, i que es carreguen de manera aleatòria i amb animacions amb SVG (Scalable Vector Graphics). El resultat és espectacular i molt visual. Si voleu saber com està fet, podeu llegir-vos aquest apunt.

  També podeu veure el web personal del seu creador, una altra meravella de la interacció i el disseny web, en què a mesura que movem l’scroll ens anem apropant, fent zoom, a les diferents seccions.

 4. Clouds over Cuba

  Clouds over Cuba és un documental interactiu fet en HTML5
  I, finalment, l’HTML5 també ens obre les portes a una nova manera d’explicar les coses o de fer storytelling. Recentment us hem parlat de d’altres webs en HTML5 que també expliquen històries com ‘The Good Man‘ o ‘Jess & Russ‘.

  Clouds over Cuba és un documental interactiu que explora noves formes narratives, en què es combina una línia de temps amb uns capítols i una informació addicional que l’usuari es pot anar guardant per a consultar més tard.

  El lloc web està fet amb javascript, HTML5 i tecnologia web socket i ha guanyat alguns premis en el món del disseny web. La navegació està orientada a l’usuari, optimitzant-ne la seva experiència i la facilitat d’ús. El web també està pensat perquè s’hi pugui navegar des de qualsevol dispositiu mòbil. Podeu veure més informació tècnica de com s’ha creat al web de thefwa.com, en què va ser escollit millor web del mes d’octubre passat.

Oh, què dieu, que no en teniu prou?!? Podeu visitar també aquests altres webs:

Ja ho veieu, estem a les beceroles del que es pot arribar a fer i les possibilitats són infinites.

Visca la creativitat i la tecnologia que la fa possible!

, , ,

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos