Dimarts 30 octubre 2012 per

Recursos web: avaluació de webs responsive


En el procés de desenvolupament d’un web seguint la tècnica del Responsive Web Design (el disseny que s’adapta al dispositiu des del que naveguem) arriba un moment en què cal avaluar el que hem fet, per comprovar com es visualitzarà en diferents dispositius.

Tot i que l’ideal seria tenir accés a múltiples telèfons mòbils i tauletes, això no sempre és possible (tot i que hi ha iniciatives molt interessants que intenten posar-hi solució). De totes maneres existeixen formes ràpides de veure el nostre disseny en diferents formats:

  • Responsive.is: introduïm l’adreça del nostre web i podrem veure com s’adapta a diferents contextos.
  • Viewport Resizer: es tracta d’un bookmarklet que podem afegir a la barra de marcadors. Quan el cliquem, se’ns desplega una barra a la part superior del navegador, amb les icones dels diferents dispositius que podem avaluar. El punt fort d’aquesta eina és que podem customitzar el bookmarklet segons les nostres necessitats de comprovació. Podem fer que ens mostri només dispositius amb iOS, o determinats models de tauleta, per exemple.
  • Screenfly: a partir de la URL que introduïm, podem escollir entre diferents models i formats de mòbils, tauletes i televisors.
  • Responsive Web Design Testing Tool: en una única pantalla podem veure com el nostre disseny s’adapta a diferents amplades: 240, 320, 480, 768 i 1024 píxels.

Aquestes són només algunes de les eines que es poden trobar actualment per ajudar-nos a construir interfícies que s’adaptin a les mides dels dispositius. Cal tenir en compte que l’òptim seria poder fer les comprovacions en els dispositius reals, però com que no sempre és possible, donem gràcies als qui, de forma altruista, ens faciliten una mica la feina cada dia.

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos