Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

dilluns 24 setembre 2012 per

L’art del disseny web


Fa temps que la cadena nord-americana PBS (Public Broadcasting Service) fa una sèrie web anomenada Off Book, que hauria de ser referència per tots aquells a qui interessi el món de l’art i, particularment, l’art relacionat amb internet, els videojocs i la cultura steampunk.

Cada quinze dies publiquen un episodi en què es tracta un tema de manera concisa i professional un tema, moltes vegades, també entrevistant-ne a especialistes. Durant la primera temporada el programa estrella va ser el dedicat a la tipografia, però també van fer altres reportatges interessants sobre graffittis o videojocs, per exemple. I, en la segona temporada, que és l’actual, hi ha capítols remarcables com el dedicat a l’evolució de l’art de 8 bits, els vídeos virals o l’art del disseny web.

Justament avui, en aquest apunt, us hem volgut deixar aquest darrer capítol, el de l’art del disseny web, en què 3 grans especialistes en el tema com són Jeffrey Zeldman, Whitney Hess i Jason Santa Maria parlen sobre l’evolució del disseny web, des dels anys 90 fins a l’actualitat. Parlen de la creació de l’HTML i de la incorporació del CSS, del JavaScript i després del Flash, fins arribar al dia d’avui, en què tota la confiança s’aboca en l’HTML5. L’episodi també ressalta la importància de l’experiència d’usuari a l’hora d’elaborar webs i també del disseny, dels colors i la tipografia elegits. Finalment també parlen de l’arribada dels diferents dispositius des dels que es navega per internet, la qual cosa també ha fet que el disseny web evolucionés d’una determinada manera.

  • El vídeo és en anglès, però si teniu problemes per entendre-ho, podeu activar els subtítols. A la part inferior dreta dels vídeos de youTube hi ha tot de botons, el segon, començant per l’esquerra, serveix per activar els subtítols. Els podeu activar en anglès o també podeu provar d’activar-ne la traducció. Les traduccions encara estan en fase Beta, però us permetria posar-los en català. Primer cal clicar a “Anglès (transcrit)” i després a “Tradueix els subtítols” i escollir català o la llengua que es vulgui.

Si us interessen aquesta sèrie de vídeos, us podeu subscriure al seu canal de YouTube i també seguir el compte de Twitter del programa. De veritat que val la pena.

, , , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81