Dijous 20 setembre 2012 per

Il·lustra’ns: Dr. Alderete!


Nascut a la Patagònia Argentina i establert a Mèxic. Il·lustrador, animador, amant del còmic, editor, galerista i amo d’un segell discogràfic. Així i, segurament de moltes altres maneres, podem definir el polifacètic Jorge Alderete, conegut en el món de la il·lustració i el disseny com a Dr. Alderete.

La seva obra té un estil propi, molt particular, influenciada per la cultura pop, les pel·lícules de ciència-ficció dels anys cinquanta, la lluita lliure i la música surf. Utilitza colors vius i en la seva obra hi apareixen sovint màscares de lluitadors i la mort, en un sentit còmic. És un enamorat de la música i especialment del Rock i per això s’ha anat fent un lloc en el disseny de cartells, portades de discs i creació de videoclips.

Entre els seus clients podem trobar MTV, Nickelodeon, Fox y Once TV, en el camp de l’animació. I com a il·lustrador ha col·laborat en els diaris El País, Clarín, Página 12, El Universal i també en les revistes Quo, Somos, Complot i Gallito Cómics. Però no només fa les feines habituals d’un dissenyador o il·lustrador, sinó que és un home d’art en tots els sentits: ha estat el responsable del disseny de tots els discs de Lost Acapulco, és amo d’una galeria d’art que es diu Vertigo, és l’amo d’una discogràfica anomenada Isotonic Records i, a més, participa com a músic i artista al projecte Gallo Negro.


Si voleu saber més coses sobre el Dr. Alderete i la seva obra, us animem a visitar el seu web o a llegir una de les múltiples entrevistes que li han fet.

, , , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos