Dimarts 3 juliol 2012 per

#donamedula, la cara més amable de les Xarxes Socials

El passat 22 de juny la solidaritat va tornar a guanyar gràcies al Trending Topic #donamedula (que ja ho havia estat al gener d’aquest mateix any)

Qui no fa un cop d’ull a les tendències a Twitter? Vaaaale, nosaltres ho mirem cada dia però a que vosaltres també? Què és el que acostumem a veure en elles? Hashtags irònics (o directament crítiques a determinats famosos que aquest dia van decidir penjar un tweet no gaire apropiat), reaccions a la crisi online d’alguna empresa, moooolts polítics, sèries, pel·lícules… Veieu per on vaig, veritat?

Per això és tan important que hi hagi Trending Topics Solidaris com el de #donamedula. Si, aquesta és la millor manera que trobo per definir-ho, un Trending Topic solidari. La unió de persones a tota Espanya que un divendres a les 11 del matí decideixen tuitejar, aconsegueixen ser Trending Topic mitja hora després i ensenyar a la gent que encara falta molta informació i molt treball per fer. Xarxes socials per educar i conscienciar, quin millor ús que aquest?

Quan pensem en la paraula leucèmia (independentment de si ens ha tocat de prop o no), segurament pensem en Josep Carreras i en la Fundació que porta el seu nom. Des d’aquesta fundació s’està treballant molt per aconseguir donants per a totes aquelles persones que en algun moment de la seva vida necessiten un transplant de medul·la. La seva última acció, Valora la Vida, en el marc de la Setmana Europea contra la leucèmia, va intentar precisament apropar aquesta malaltia a la gent i conscienciar sobre la mateixa mitjançant casos concrets. Perquè, desenganyem-nos, queda molt per fer i sobretot molt per explicar.

Però es necessita molta més gent per aconseguir augmentar el nombre de donants a Espanya, sobretot a causa de la poca informació que es dona a nivell institucional. És per això que sorgeix la iniciativa de Pelones Peleones de crear una sol·licitud a Change.org, demanant al Ministeri de Sanitat que realitzi una campanya d’informació animant a la donació, a més de nombroses accions en xarxes socials com aquesta infografia (entre altres):

infografía #donamedula

Des d’aquí us proposo que fem una parada i pensem a usar les xarxes socials perquè aquest tipus d’iniciatives arribin al màxim nombre de persones possible. Utilitzem els nostres contactes a les xarxes per amplificar aquest tipus d’accions, aconseguim una major implicació. Podem fer-ho, fem-ho!

Perquè no et quedi cap dubte, aquí tens la “Guia del Donant de Medul·la Òssia” de la Fundació, passa-ho!

#donamedula, si ets dels que #valoralavida

Més informació: Fundación Josep Carreras, Pelones Peleones, La leyenda de Caillou (Cristian Eslava)

Isabel Pina - The Topic Trend
Isabel Pina de The Topic Trend

, , , , , , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos