Dimecres 18 abril 2012 per

5 aplicacions mòbils per a catalans

És ben sabut que d’aplicacions mòbils n’hi ha de tot tipus. Avui us presentem 5 aplicacions per al mòbil que s’han fet pensant amb les necessitats de les persones que viuen a Catalunya o també per aquelles persones que tenen interès per la llengua i la cultura del nostre país.

Jo sóc aquí

És una app per trobar i contactar catalans al món. Ja hi ha més de 25.000 catalans que s’han descarregat aquesta aplicació, que permet localitzar els 20 usuaris que es tenen més a prop. A més els usuaris poden expressar-se a través d’un text de màxim 119 caràcters i acompanyar el seu perfil d’una imatge (xapa) sobre temes, sentiments i debats propis de Catalunya. És realment interessant poder veure damunt d’un mapa on són els catalans que hi ha pel món, de manera que l’aplicació esdevé especialment útil per aquells catalans que resideixen fora.

· Disponible a l’App Store i al Google Play
· Creada per D’Artagnan Consultoría

Diccionari de dubtes del català oral

Aquesta aplicació permet escoltar com sona cadascuna de les paraules del diccionari en els diferents dialectes del català. Pot ser molt útil per aquells que estudien català i també pels demés, que podem gaudir d’escoltar les diferents varietats dialectals de la nostra llengua.

· Disponible per Android a Google Play o via web mòbil
· Creada per David Paloma (UAB), Josep À. Mas (UPV) i Mònica Montserrat (UAB).

Donants de sang

És una aplicació que es va presentar ahir mateix i que serveix per cercar els punts d’extracció de sang, fixes i mòbils, d’arreu de Catalunya. L’eina permet consultar l’estat de les reserves de sang de tots els grups sanguinis. Mitjançant un mapa interactiu i segons la ubicació de l’usuari, es pot consultar l’horari, la localització i com arribar als punts de recollida. A més a més també guarda un històric de les donacions i avisa a l’usuari quan ja pot tornar a donar sang.

· Disponible per iPhone o Android
· Creada per Use-IT

Un llibre, una rosa… i una app!

És una aplicació per iPhone que té com a finalitat ajudar-nos a escollir un llibre per aquest proper Sant Jordi. No pretén ser un recull exhaustiu de tots els llibres ni de tots els gèneres possibles, però sí que ofereixen una selecció perquè sapiguem què ens trobarem a les parades de llibres i a les llibreries aquest 23 d’abril.

· Disponible per iPhone
· Creada per Contextualia

Guia per trobar bolets

A molts indrets de Catalunya hi ha una autèntica febre per trobar bolets i amb aquesta aplicació es va voler crear una ajuda per la preuada troballa. L’aplicació conté 14 rutes pel Berguedà, el Bages, el Solsonès i el Lluçanès. Cada fitxa inclou els tipus de bolets que més s’hi poden trobar, la fotografia per satèl·lit de la zona potencialment boletaire i les coordenades GPS exactes del lloc on aparcar el cotxe i començar la cerca. A més, cada ruta té un text descriptiu del bosc i el seu entorn i també recomanacions de bars, restaurants i llocs per dormir propers.

· Disponible per mòbil i tablet a l’App Store i a Google Play
· Creada per Bífidus produccions

, , , , , , , , , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos