Dimarts 27 març 2012 per

Més enllà dels videoclips: tres experiments creatius

Imatge del projecte 3 dreams of black: Rome
Per l’evolució del món digital és una sort que existeixin personatges com Chris Milk. Aquest fotògraf i director americà ha concebut grans idees, que han fet fer una passa endavant, tant en el món dels videoclips com en el món del disseny d’interactius.

Veient els seus treballs no podem fer més que constatar l’enorme potencial creatiu que té el WebGL i l’HTML5, enfront de la que havia estat la tecnologia estrella pels interactius: el flash.

Si mireu al web de Chris Milk hi trobareu tres meravellosos experiments de vídeo i música, que construeixen una experiència específica per la web, pensats exclusivament per veure en un navegador. De fet, per gaudir de tota la riquesa de recursos, es recomana visualitzar-los amb el navegador Google Chrome.

1) The Wilderness Downtown, un videoclip interactiu dels Arcade Fire.

Amb altes dosis d’interactivitat i creativitat, aquest web utilitza l’API de Google Maps i HTML5 per aconseguir uns efectes fascinants.
A l’inici del vídeo, podem introduir l’adreça del lloc on vam viure durant la nostra infantesa i, aleshores, durant el videoclip, ens va oferint la visió d’aquest lloc des de diferents angles, amb el Google Street View. El videoclip juga amb diferents finestres i permet la interacció de l’usuari, oferint una experiència visual molt diferent a la que estem acostumats. És una intersecció perfecta de música i tecnologia.

2) The Johnny Cash project, experiment d’art digital col·laboratiu per homenatjar a Johnny Cash.

El web ofereix una eina de dibuix online i una àmplia galeria de frames, que els usuaris poden escollir i retocar, de manera que, de cada quadre, hi ha moltes versions amb estils ben diferents. Amb la col·laboració de tothom, el repositori compta amb més de 250.000 contribucions que són les que es veuen després amb el vídeo acabat.
Agafant com a base la cançó Ain’t no grave, es poden visionar diferents versions del vídeo: la del director, la més valorada, l’abstracta, la realista, etc. Mentre es fa el visionat, a sota del timeline, s’hi poden veure els diferents frames que han creat els usuaris. Fins i tot podem puntuar cada petita peça, mirar com es va crear, compartir-ho, etc. És un exemple boníssim de tecnologia i art col·laboratiu.

3) 3 dreams of black, film interactiu de l’àlbum Rome de Danger Mouse, Daniele Luppi i Norah Jones.

El vídeo ens porta a dins d’un somni, en un reialme post-apocalíptic, en què l’usuari interactua, travessant paisatges plens de criatures en 3D. Al final del vídeo, podem afegir elements 3D al somni i també valorar el què han creat altres usuaris.
És un vídeo d’una creació brutal. A nivell tècnic, utilitza el potencial de WebGL i HTML5. Si us interessa saber com està fet podeu mirar aquesta completíssima informació: www.ro.me/tech/

, , , , , , , , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos