Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

divendres 17 febrer 2012 per

Accessibilitat web: fora barreres


Què és l’accessibilitat en un entorn web? Sentim parlar molt d’aquest terme i sovint la primera imatge que ens ve al cap és la d’una persona cega navegant per Internet amb un lector de pantalla.

L’accessibilitat és molt més que això: és la possiblitat que un lloc web pugui ser visitat i utilitzat satisfactòriament pel màxim nombre de persones possible, independentment de les limitacions personals que tinguin, o de les derivades del seu entorn.

Se’n poden beneficiar tant les persones que tenen algun tipus de discapacitat (visual, auditiva, cognitiva, motriu…) com aquelles que es troben en una situació d’inferioritat derivada del context: ambients sorollosos, equips antics, connexions lentes, versions antigues de navegadors…

Algunes avantatges que es desprenen del desenvolupament web accessible són:

  • Simplificació del desenvolupament
  • Estalvi de costos
  • Millora de la indexació en cercadors
  • Augment de la usabilitat

Dins el W3C, la WAI (Iniciativa d’Accessibilitat Web) es cuida de definir les pautes que expliquen com crear continguts web accessibles. Actualment aquestes pautes es troben en la seva versió número dos (WCAG 2.0, de 2008).

L’accessibilitat web afavoreix la igualtat d’oportunitats per a tothom, ja que elimina barreres i permet l’exercici de l’accés universal a la informació. Des de Can Antaviana volem que aquesta idea sigui cada dia una mica més real, per això vetllem perquè el màxim nombre d’usuaris pugui accedir en igualtat de condicions als projectes que construïm.

,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81