Dimarts 14 febrer 2012 per

Tocats per la lectura: xarxes socials i comunitats literàries


No sé si a vosaltres us passa, però sempre m’he sentit impressionada per aquella gent a qui agrada tant llegir. No em refereixo a aquells que llegeixen (o llegim) sovint llibres, sinó a aquells devora-llibres que han fet de la literatura la seva manera de viure. I no són pocs!

Com no podia ser d’una altra manera, la xarxa els ha servit per trobar-se, compartir i comentar aquesta seva gran passió. Però no només entre ells, sinó també amb la resta de mortals que gaudim llegint.

Comunitats, xarxes socials, comptes de twitter… diferents serveis amb un únic objectiu: parlar de llibres.

Comunitats i xarxes socials

• El Què llegeixes? és el lloc d’encontre per excel·lència dels amants de la lectura en llengua catalana. Té 3 categories – llapis, boli i ploma que corresponen a les categories infantil, juvenil i adults – i s’hi poden trobar fòrums, recomanacions de llibres, lectures compartides i jocs. De fet, la comunitat de quellegistes acaba d’arribar als 11.000 usuaris. I sense aturar-se! Que a la gent ens agrada parlar dels llibres que llegim.

aNobii és una xarxa social de llibres. Es podria dir que és el Last.fm dels llibres. Mentre a Last.fm tens el registre de la música que has escoltat, tens amics, veïns amb gustos similars i cançons preferides, a aNobii tens una prestatgeria amb els teus llibres, indicant si els estàs llegint, si estan pendents de llegir o si ja els has llegit. Si ja els has llegit pots fer-ne valoració i fins i tot ressenyes. Tens amics i prestatgeries similars a la teva. També pots fer una llista dels llibres que t’agradaria llegir (wishlist), intercanviar llibres amb altres usuaris o fins i tot vendre’n. I, per acabar, també s’hi creen grups en què els usuaris comenten coses com, per exemple, els 1000 llibres que s’han de llegir abans de morir. De moment, aquesta xarxa social no està disponible en català.

Altres iniciatives

En català, destaquem Llegim i piulem, Llibres per llegir o Nascuts per llegir, per als més petits. I, en llengua castellana, algunes de les més populars són Librofilia, Lecturalia o Entre lectores.

I qui ho diu que Internet ens fa perdre el llegir?

, , , , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos