Dijous 29 desembre 2011 per

Si em dius què t’agrada, et faré una recomanació

Darrerament he estat provant Bananity, una nova xarxa social creada, entre d’altres, per Pau Garcia-Milà (fundador d’EyeOS), i que ens permet definir els nostres gustos i després trobar a d’altres usuaris amb uns gustos semblants als nostres. Podria semblar un lloc per lligar, però no és pas això: només cal anar categoritzant diferents elements amb un love o un hate i així es va configurant el nostre perfil. De moment, només s’hi pot accedir per invitació, però si en demaneu una, de seguida us l’enviaran.

Amb les xarxes socials s’ha modificat molt la manera com els usuaris arribem als productes i, en definitiva a les marques. Des que la comunicació ja no és d’uns pocs cap a tots, sinó que tothom es comunica amb tothom, les recomanacions que ens fan amics o altres usuaris són les que tenim més presents. De fet, s’ha demostrat que un comentari personal sobre una marca fa incrementar la intenció de compra d’aquells que el llegeixen al voltant d’un 8%.

És per aquest motiu que cada vegada hi ha més llocs web en els què rebem recomanacions de manera automàtica, simplement indicant què ens agrada i què no. Ja fa temps que, segons les cançons que hem escoltat, rebem recomanacions d’artistes que potser ens podrien agradar, en serveis com Last.fm. Però també n’hi ha d’altres que ens aconsellen sobre el proper llibre que hem de llegir o sobre les pel·lícules que ens podrien agradar, només definint allò que ens ha agradat fins ara. Bananity, doncs, també s’ha apuntat al carro d’aquesta tendència creixent.

De tots els serveis que he anat provant, el que més m’ha agradat ha estat Hunch, que és un servei de recomanacions que recentment ha estat comprat per eBay. Quan et registres respons a 10 preguntes bàsiques i, a partir d’aquí, es van configurant les teves recomanacions, que pots puntuar i així anar perfilant adequadament els teus gustos. Periòdicament reps un correu amb recomanacions personalitzades de diferents temàtiques: art, videojocs, cuina, moda, llibres… De tot plegat, el que més enamora són les infografies que apareixen al seu bloc, on es recullen les preferències de l’usuari i se’n fan prediccions, amb el que han anomenat “Taste Graph“.

Tot plegat no serveix únicament per ajudar-nos a escollir les nostres properes compres o consums, sinó que esdevé una eina súper valuosa a nivell de màrqueting, per conèixer què fa l’usuari, què li agrada, què necessita i com interactua.

Altres serveis de recomanacions:

, , , , , ,

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos