Dilluns 21 novembre 2011 per

Calibre, un programa per a la gestió de llibres electrònics

Tens documents que vols llegir al teu llibre electrònic o a l’iPad i necessites canviar-los de format? Estàs buscant una manera d’agrupar i ordenar els eBooks que t’has anat descarregant d’internet per carregar després al teu llibre electrònic o smartphone? Doncs Calibre és una eina que pot ajudar-te i que et recomano.

Tot i que té una interfície que deixa molt que desitjar, Calibre és un bon programa, com una mena d’iTunes per ebooks i, a més, és gratuït i multiplataforma – funciona per Windows, Mac i Linux. I, per acabar-ho d’adobar, també és open-source: el codi del programa està obert de manera que tothom que ho vulgui pugui modificar-lo, corregir errors i introduir-hi millores.

De fet, quan vaig començar a utilitzar Calibre només el volia fer servir per passar arxius de formats pdf i doc cap al Kindle, però, amb el temps, he anat veient que el programa té molt més potencial. De tot plegat, en destacaria el següent:

 • Fer un Backup
  Et permet tenir una còpia de seguretat dels teus llibres digitals, de manera que no importa què et passi amb el teu llibre electrònic o amb els teus llibres a Amazon. Quan ho necessitis, podràs restaurar tots els teus llibres en un nou dispositiu.
 • Transformar formats
  Permet passar els llibres d’un format a un altre d’una manera molt fàcil. A més et permet escollir el format de sortida, l’espaiat, el tipus de lletra, crear una portada, etc.
 • Metadates: etiquetar, ordenar i buscar
  El programa et deixa etiquetar els llibres de manera que sigui més senzill buscar-los. Pots ordenar els llibres com faries en una biblioteca física, per títol i autor, però també per la data en que ho vas afegir al programa, la data de publicació, la mida, etc.
  Tanmateix amb les etiquetes (o tags) també permet tenir els llibres agrupats per conceptes i, fins i tot, per la valoració que has anat posant a cada llibre.
 • Descàrrega programada d’RSS per passar-ho a format d’ebook
  També té serveis addicionals com la descàrrega programada de notícies de llocs web o d’RSS, per passar-ho a format d’eBook i finalment pujar-ho a un dispositiu connectat.

A mesura que l’utilitzes, hi vas trobant més funcionalitats i la majoria d’elles són bastant útils. La única cosa que és una mica molesta és que contínuament t’has de descarregar actualitzacions. Suposo que sempre és per corregir errors i introduir millores, però es fa pesat actualitzar cada dos per tres.

Per saber-ne més

, , , , , , , , , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos