Dimarts 21 setembre 2010 per

L’internauta i altres podcasts tecnològics

internauta

En aquest nou curs radiofònic, Catalunya Ràdio ha decidit suprimir de la seva graella el programa L’Internauta, que ara feia en Vicent Partal, però que havia començat a emetre’s el 1995, amb Jordi Vendrell al capdavant. I, davant d’aquesta nova situació, el programa ha fet el seu salt natural, convertint-se únicament en podcast. De fet, crec que érem molts els que no l’havíem escoltat mai a la ràdio de les ones hertzianes, sinó que el descarregàvem, via iTunes, i l’escoltàvem en el moment que consideràvem més oportú.

Pels que no hagueu escoltat mai el programa, L’internauta és un programa dedicat a internet i a les noves tecnologies i ofereix interessants punts de vista i debats sobre l’actualitat tecnològica, en la nostra llengua i amb uns convidats normalment molt interessants. També hi ha importants col·laboradors com Martí Crespo, Amadeu Abril o Saül Gordillo, entre d’altres. A partir d’ara, el programa es publicarà els dimarts i ens el podrem descarregar des del mateix web de L’internauta – publicat a Vilaweb – o des del programa iTunes.

Podcasts com l’internauta ajuden a crear una cultura tecnològica en el nostre país, però hi ha molts altres podcasts interessants, que s’emeten regularment, i que també ajuden a difondre les novetats i tendències del món que gira a l’entorn de la gran xarxa. És una bona manera d’estar informat, que permet escollir el moment en que es vol rebre la informació.

Us deixem un llistat dels podcasts tecnològics que escoltem i que ens agrada seguir, però amb això passa com amb les webs o les aplicacions, que cada dia se’n descobreixen de noves.

  • Boagworld. És un podcast dedicat a les persones que dissenyen, desenvolupen o fan anar web i que els interessen temes com la usabilitat o l’experiència d’usuari. I, a més, amb un toc d’humor. Aquest podcast ha estat considerat el millor podcast dels anys 2008 i 2009 per la revista .Net magazine.
  • NY Tech Talk. És un podcast produït pel New York Times, que segueix l’actualitat tecnològica i les tendències del món d’internet. Solen fer ressenyes de llibres, anàlisis de nous productes, etc.
  • Net@night. Es tracta d’un altre podcast en anglès dedicat a les xarxes socials, als nous gadgets i novetats que ofereix internet.
  • Semàntic. És un podcast en català que parla d’informàtica i noves tecnologies, orientat a gent del món de la informàtica. Es tracten temes com bases de dades, llenguatges de programació, xarxes socials i també es creen debats al voltant d’aquesta temàtica.
  • SitePoint Podcast. És un podcast setmanal que analitza les novetats tecnològiques de la setmana, ofereix entrevistes a persones importants del sector i genera debat sobre temes d’actualitat.
  • Think Vitamin Radio. És el podcast que fa l’empresa Carsonified que porta el mateix nom que el seu popular bloc.
  • WebDevRadio Podcast. Podcast dedicat al món del desenvolupament web. Analitza llocs web, gadgets, llenguatges de programació, aplicacions i conferències.
  • Byte Podcast. És un podcast que fa David Ochoa des de Mèxic i que setmanalment ofereixen notícies, recomanacions de llocs web, anàlisi de productes (sobretot telèfons mòbils) i també posen èmfasi en el què passa al voltant de les xarxes socials. Tot plegat en un to distès i amè.

, , , , , , , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos