Dilluns 30 agost 2010 per

Tendències en videojocs (II): jugar amb la ment

control-mental

Jugar amb la ment, pensar que el personatge d’un videojoc es mogui, que salti, que corri i que aquest ho faci immediatament a la pantalla. No es tracta d’una venuda de fum o només de petits avenços científics, sinó que ja tenim al mercat productes que converteixen els impulsos de les neurones del nostre cervell en accions. Això sí, no és un acte purament telepàtic, sinó que es necessita d’un casc o d’una mena d’auriculars amb sensors, que vagin captant els impulsos elèctrics del nostre cervell, per convertir-los i enviar-los cap a l’ordinador o la consola.

Encara que aquesta tecnologia s’estigui preparant per a videojocs, també pot tenir interessants usos en la interacció amb ordinadors i telèfons mòbils, es pot aplicar en domòtica o fins i tot en aparells mèdics. I, sobretot, pot suposar un trencament de barreres i un avenç en accessibilitat per a totes aquelles persones amb problemes de mobilitat que no poden utilitzar certs dispositius.

Com que la majoria de nosaltres no hem tingut ocasió de veure-ho en acció, per fer-se’n una idea, el millor és veure-ho funcionar. A continuació, trobareu una petita explicació i un vídeo de 3 dels productes més coneguts en aquest camp.

Emotiv Epoc – www.emotiv.com

A través d’un casc amb 16 sensors que recullen l’activitat cerebral, captant expressions facials, emocions, pensaments es pot manejar un joc sense necessitat de cap comandament. Aquesta tecnologia es basa en una tècnica mèdica centenària per a llegir els senyals elèctics del cervell i utilitza una sèrie d’algorismes per a convertir-los en moviment a la pantalla. Concretament, el casc fa servir electroencefalograma no invasiu (EEG), una tècnica que habitualment s’utilitza per diagnosticar i monitoritzar l’epilèpsia.

Neurosky – www.neurosky.com

És una altra empresa que ha estat treballant per aconseguir el moviment a través de la ment. S’ha fet famosa per fabricar joguines – com el mindflex -, que, amb un casquet i amb el pensament, permeten fer levitar objectes físicament, però també està desenvolupant altres tipus de jocs per moure objectes a la pantalla.

OCZ Neural Impulse Actuator – www.ocztechnology.com

És molt semblant a l’Emotiv, però més modest. Amb un seguit de sensors neuronals que llegeixen l’activitat del cervell, es pot manejar qualsevol videojoc. L’aparell també recull el moviment dels ulls i l’activitat dels músculs facials, tot i que es necessita un ratolí per algunes funcions.

, , , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos