Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

dilluns 9 agost 2010 per

El web del IISPV , un bon exemple de desenvolupament web per a l’àmbit de la recerca

iispv-octabeta

Per aquelles coses que passen, perquè els nostres clients parlen bé de nosaltres i ens recomanen a col·legues de professió, a Can Antaviana hem desenvolupat nombroses webs per a institucions de recerca biomèdica, fins al punt que el desenvolupament de serveis web per al món sanitari i de la investigació és una de les nostres especialitats.
A Can Antaviana hem après a moure’ns entre vocabulari biomèdic, a comprendre les estructures organitzatives dels centres d’investigació i a entendre les necessitats i els neguits dels clients de l’àmbit sanitari. Encara que sabem que cada web és única i que cada centre ha d’imprimir el seu propi caràcter.

Una particularitat amb què ens trobem sovint

Una de les dificultats que ens trobem en el desenvolupament d’aquests webs es troba en l’organització dels continguts. Generalment el lloc web s’adreça a dos tipus de destinataris ben diferents: la ciutadania i la comunitat investigadora.
És important que la ciutadania conegui les tasques de recerca que es duen a terme, valori i reconegui l’esforç que es realitza en inversions i en equip humà. Però també és necessari que la comunitat científica conegui el centre i es desperti l’interès d’altres investigadors per col·laborar en la recerca, o fins hi tot per a formar part de l’equip investigador del centre.

El web de l’IISPV, un cas pràctic

Amb aquesta situació ens vam trobar en el desenvolupament del nou web de l’Institut d’Investigació sanitària Pere Virgili, i la solució que els vam proposar els va agradar. La podem resumir en quatre punts:

 • Una pàgina d’inici de fàcil lectura.
  Perquè el visitant comprengui l’essència del web en segons. Amb una breu presentació, un espai central on s’enumeren els àmbits de recerca i una secció amb les darreres novetats.
 • Atenció especial per a la secció Recerca.
  Amb un primer nivell d’informació general sobre els àmbits de recerca del centre, destinat al visitant no especialitzat. I un segon nivell amb informació detallada sobre els equips de recerca, els seus components, les línies d’investigació, les publicacions en premsa científica i el seu factor d’impacte, per a visitant del món científic.
 • La secció Novetats, un apartat clau.
  Perquè l’activitat diària, els esdeveniments i els èxits ajuden a explicar l’IISPV.
 • Incorporem altres seccions complementàries.
  Per acabar d’incloure informació rellevant sobre IISPV, facilitar el contacte, la informació sobre l’estructura organitzativa i els serveis de formació.

,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81