Dimarts 3 agost 2010 per

Tendències en videojocs (I): la competència afavoreix la innovació

consoles

Fa temps, en aquest mateix bloc, us parlàvem del projecte Natal, un sistema de control gestual per la consola Xbox, que Microsoft ha batejat finalment amb el nom comercial de Kinect. El Kinect és compatible amb la nova Xbox 360 i permet jugar amb la videoconsola sense necessitat de controls o dispositius tàctils, només amb el moviment del cos. Amb una petita càmera, el dispositiu pot escanejar fins a 4 persones alhora i convertir cada moviment real dels jugadors en moviment dins de la partida. Tot i que, pel què sembla, encara no s’ha assolit la conversió perfecta del moviment i hi ha un petit salt entre el moviment real i el que es veu en pantalla. Hi ha qui diu que es tracta només d’una Wii amb alta definició i sense comandaments i qui creu que es va molt més enllà.

De fet, la tendència en el món de les consoles és treure’s de sobre els botons i fer que els usuaris es moguin, parlin, cantin o ballin sense comandaments, permetent una interacció cada vegada més fluïda i una integració completa del jugador dins la partida.

Tots els gegants de la indústria s’han abraonat sobre Nintendo, amb l’intent de desbancar l’espectacular èxit de la Wii amb nova tecnologia i innovació. I, justament la setmana passada, s’anunciava que l’empresa japonesa Nintendo havia tingut pèrdues econòmiques per primera vegada amb molt de temps. Però, tant se val, aquesta batalla només acaba de començar, perquè aquí… el qui no corre, vola.

Aviat sortirà al mercat la nova Nintendo 3DS, que és la primera consola que permetrà jugar amb videojocs en tres dimensions i sense ulleres. Aconseguir que l’ull humà pugui veure 3D en una pantalla petita i sense ulleres ha estat un gran avenç tecnològic. Com també s’ha fet un pas en ferm cap endavant, amb els jocs amb realitat augmentada – que també vam introduir en aquest apunt del bloc –. Veient jocs com Invizimals per la PSP o EyePet per la PS3, ja es pot veure que les possibilitats en la creació de videojocs augmenten considerablement. Ja ho veieu, als creadors de Sony, Nintendo i Microsoft se’ls ha girat feina per poder guanyar en quota de mercat i aconseguir portar la batuta.

Dóna la sensació que això de l’oci ha de generar diners de veritat, perquè s’avança molt més de pressa que no pas en altres camps en què potser seria més necessari tenir avenços tecnològics espectaculars. De tot el que va passant en aquest món de les consoles, el què em sembla realment interessant són els progressos que s’estan fent amb l’ús dels impulsos neuronals del cervell per generar moviment dins d’un videojoc. Però això ja mereix un altra entrada, perquè és realment espectacular. I això sí que convida a l’optimisme.

Us deixem amb un vídeo de presentació de Kinect a la passada edició de l’E3, la fira més important del món de l’entreteniment digital que es celebra anualment a Los Ángeles:

, , , , , , , , , , , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos