Dilluns 19 juliol 2010 per

Planificar viatges de manera col·laborativa

bloc_viatges

Els primers anys que navegàvem per internet, utilitzàvem la xarxa per a consultar mapes i preus, reservar hotels, comprar bitllets i poca cosa més. I també ens subscrivíem a butlletins per rebre, directament al nostre correu electrònic, les millors ofertes de vols i packs de vacances. I ja ens semblava que teníem l’accés al turisme a les nostres mans!

Però, amb la web social i col·laborativa, podem anar més enllà, compartint experiències i, sobretot, aprofitant-nos del coneixement dels altres, per saber si un hotel té una bona relació qualitat-preu, si una pensió està neta, si el millor menjar d’avió el té una companyia aèria o una altra. A més, si tenim poc temps o som del club de la mandra, no caldrà que ens esmercem planificant una ruta, perquè potser ja ens serveix la que ha preparat algú altre.

A Internet, la preparació per la nova aventura esdevé més senzilla i és, de fet, gràcies a l’increment de les col·laboracions desinteressades de moltes persones, que han invertit una part del seu temps a compartir les seves experiències, en benefici de tota la comunitat. Només ens cal saber trobar les eines o aplicacions que ens convenen en cada moment, així que podem dividir aquests moments en 5 fases:

Fase 1. Decidir i concretar la destinació

En aquesta etapa del viatge, s’escull destí i s’obté informació general sobre l’indret. Es poden visitar portals de viatges, magazines, guies de viatge, com per exemple:

Fase 2. Planificació concreta del viatge.

És l’hora de concretar la ruta, els transports, els allotjaments.

  • Podem comparar preus: a llocs web com Priceline, Trivago, skyscanner
  • Rebre comentaris específics d’allotjaments: un dels portals més famosos és TripAdvisor
  • Consultar portals verticals, com Minube, des dels quals podem fer gestions divereses: comparar preus, consultar guies de viatges, llegir blocs de viatge, veure fotos i vídeos d’altres usuaris, llegir recomanacions de restaurants i hotels, etc.

Fase 3. Rebre informació in situ.

Mentre s’està viatjant, es pot utilitzar el telèfon mòbil per rebre la informació relacionada amb la ubicació actual de l’usuari, del què es necessita en cada precís moment: mapes, recomanacions de restaurants, itineraris a peu, etc.

Fase 4. Emmagatzemar els records: fotos, vídeos, blocs

Quan tornem d’un viatge tornem carregats d’informacions i sensacions. Abans que la cosa no es refredi, seria recomanable emmagatzemar i ordenar fotografies, vídeos, escrits. Ens servirà tant per nosaltres mateixos com per compartir-ho amb amics i família.

Fase 5. Compartir l’experiència perquè els demés puguin servir-se’n

De la mateixa manera que nosaltres ens hem pogut aprofitar dels comentaris dels demés per inspirar-nos i definir la ruta o per decantar-nos per un hotel o un altre, seria just i necessari que també compartíssim les nostres experiències i participéssim en fòrums i portals, recomanant (o no) allotjaments, restaurants, indrets.

Només així es teixeix un vertader coneixement col·laboratiu i global, que ens cohesiona i ens fa més socials. I és que això ja ho deia un bon amic: compartir és viure.

, , , , , , , , , , ,

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos