Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

dimecres 7 juliol 2010 per

Android, basat en bona part en programari lliure, guanya territori en el mercat dels mòbils

Segons les darreres estadístiques de Quancast, a Estats Units, del gener del 2009 al maig del 2010, els mòbils basats en el sistema operatiu Android, s’han incrementat ràpidament d’un 5% a un 20%. Si esteu mirant de comprar un nou mòbil, veureu tot un seguit de models com els HTC o el flamant Google Nexus One, que estan basats en Android. Desenvolupat per Google, es tracta d’un sistema operatiu amb un nucli Linux i en bona part, fonamentat en programari lliure. Caldrà seguir amb atenció l’evolució de la política de codi obert de Google al respecte, de manera que la plataforma es mantingui sempre el més oberta posible. El que podem dir temporalment és que sens dubte, es tracta d’un pas molt notable per a GNU/Linux i el programari lliure, sempre tenint en compte algunes matitzacions de caire tècnic.

Si en el període de només un any i escaig, Android ha aconseguit un increment del 15% en el mercat dels mòbils, podem esperar que segueixi aquesta tendència positiva. I no seria gens d’estranyar que en un futur proper, els mòbils basats en Android arribin a la quota més elevada del mercat. A cada dia que passa, el nombre d’aplicacions basades en Android creix molt per damunt de la majoria dels seus competidors, el que es tradueix en que pots gaudir de més aplicacions al teu móbil, algunes d’elles que no et podies ni arribar a imaginar. I cada vegada som més els que ens agrada que el nostre mòbil sigui com una navalla suïssa.

D’altra banda, un estudi de VisionMobile sobre les plataformes preferides per part dels desenvolupadors d’aplicacions per a mòbils, mostren una clara tendència de migrar d’antigues plataformes cap a Android i Iphone. “La majoria dels desenvolupadors per a Windows Phone han començat a desenvolupar per a Iphone. La meitat d’ells en té un”, declara un desenvolupador. Aamir Yassen, guanyador del premi d’innovació de Nokia de l’any 2009, diu “Android és millor que altres plataformes en quan a eines, prestacions de la plataforma i és més fàcil de mantenir com a desenvolupador”.

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81