Dijous 10 juny 2010 per

El web de la Diputació de Lleida: ordre en els tràmits i un bon canal TV

diputacio-web

Ja fa uns dies que s’ha publicat el nou lloc web de la Diputació de Lleida, una altra criatura creada pels artesans que tenim a can Antaviana.

En aquesta web se’ns plantejàvem dos temes importants per resoldre i ben diferents: la gestió de tràmits i la gestió de l’actualitat.

Pel que fa als tràmits.

Facilitar la informació i l’accés a la documentació relacionada amb tràmits és fonamental per a una administració com una diputació, per tant calia definir bé els elements, l’estructura i el disseny d’aquesta secció.

Per això vam tenir molta cura per trobar diferents sistemes d’ordenació, tan dels tràmits com dels serveis. Vam aplicar tres criteris de presentació diferents:

  • Segons els destinataris: per a ciutadania i associacions, per a ens locals i per a empreses.
  • Segons el tipus de document: BOP, convenis, actes.
  • Segons l’àmbit als qual afecta cada tràmit: salut pública, pla d’inversió, ordenances fiscals, ajuts per a ONG…

Per altra banda es va incloure un cercador per a què cada usuari utilitzi els seus propis criteris de cerca.

Pel que fa a l’actualitat.

Ens agradaria destacar la secció Canal Diputació en la qual s’ofereixen una sèrie de vídeos organitzats en diferents criteris: per categories, per data de publicació i per grau de vigència.

Per tal d’optimitzar els recursos del web, agilitzar la càrrega dels vídeos i iniciar una primera expansió dels continguts de la Diputació a la Xarxa, es va optar perquè la Diputació de Lleida es donés d’alta a Youtube i a Vimeo, pengés en els dos portals els seus vídeos, tot i que tots enregistraments es visualitzen correctament des del web oficial de la Diputació.

No volem acabar sense explicar-te que ens agrada força l’aspecte gràfic d’aquesta web, que combina la formalitat pròpia d’un web institucional, amb un estil fresc i molt vigent, que fa agradable la navegació per totes les secció, s’ha guanyat així un percentatge d’usabilitat molt important respecte a l’antic web. Ara el web trasllada a la Xarxa l’eslògan de la Diputació de Lleida: al servei dels municipis, tot fent-los l’acompliment de tasques una mica més senzill.

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos