Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

dilluns 26 abril 2010 per

Èxit de Navega Segur, el nou joc de la Fundació PuntCat

Navega Segur és el nom del nou joc divulgatiu de la Fundació Puntcat que hem desenvolupat i dissenyat a Can Antaviana. L’objectiu és promoure el domini .cat i la seguretat en la navegació per la xarxa. Els continguts que donen vida a aquesta aventura, han sigut redactats pel departament de comunicació de la Fundació Puntcat. A dia d’avui, el joc ja registra més de 1.800 usuaris que hi han participat i 1.100 premiats.

Tothom que participi abans del proper 31 de maig, pot aconseguir un descompte del 50% del preu habitual a l’hora de registrar o de renovar un domini .cat. Només cal superar quatre dels cinc paranys que es presenten en cadascuna de les partides, és posible jugar-hi tantes vegades com vulguem. De manera que resulta força senzill obtenir el nostre descompte.

El joc empeny els jugadors a mestrejar els coneixements necessaris per a poder fer un ús avançat d’internet, sense perill. En cadascuna de les partides, es formulen tot un seguit de preguntes on aprendre sobre matèries com els antivirus, el spam o els posibles atacs informàtics contra el nostre ordinador. Com bé sabeu molts de vosaltres, malauradament cada dia són més freqüents i exigeixen adquirir unes nocions bàsiques sobre seguretat informàtica. Tal i com afirma la pròpia Fundació, “Som conscients de les vulnerabilitats a les que els usuaris d’Internet estem sotmesos al navegar per la xarxa: virus, suplantació d’identitat, robatori de contrasenyes, enregistrament de dades personals… Però amb només una mica de cura es poden prevenir atacs i podem navegar per Internet molt més segurs. “

Sens dubte, es tracta d’una interessant iniciativa per estimular als usuaris d’una forma ben divertida. Els responsables s’han proposat posar especial èmfasi en aquests problemes de seguretat i remarquen que un estudi recent de l’empresa d’antivirus McAfee, situa el domini .cat en el segon lloc més segur, dels 280 que hi ha a tot el món.

A Navega Segur, els protagonistes s’endinsen en l’oceà digital amb l’històric submarí Ictineu de Narcís Monturiol i es marquen com a fita arribar a terra ferma. Per a superar les proves que posen en perill el viatge, els hi cal la guia del jugador. També és possible consultar una plana d’ajuda, a fi de resoldre de forma més àgil, els reptes que es plantejen durant el viatge. Al final de l’aventura, l’usuari pot obtenir un diploma en Navegació Segura i és possible fins i tot imprimir-lo.

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81