Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

divendres 19 febrer 2010 per

12è. Festival Internacional Zemos98: Microbis, éssers vius diminuts

bloc-microbisDesprés de participar en la definició de la propera edició del festival Zemos98, ens reunirem durant una setmana bona part dels diferents agents socials, culturals i científics que hem participat en aquest procés: Corpus Deleicti, María PTQK, Lluís Guiu, YProductions, AMASTÉ i Medialab Prado. Com a primer pas, varem elaborar unes propostes inicials.

Ara ens trobarem tots plegats en un petit laboratori d’idees, sota el nom de Cultiu: Dinàmiques de lo micro i intentarem aportar-hi el nostre gra d’arena per generar projectes col·lectius a partir d’aquesta trobada. Això serà dins de la programació del propi festival. L’edició d’enguany, que tindrà lloc del 15 al 21 març, gira al voltant de la metàfora dels microorganismes, tal i com ens suggereix en aquest text Zemos98:

«Som obstinadament petits. Ho hem d’admetre, som microbis. I malgrat això, com a éssers microscòpics invisibles, ens obsessionem amb créixer. Som individus ínfims jugant a interaccionar amb d’altres formes de vida de diferents mides i tractant d’establir lligams, de crear xarxes p2p o redistribuir-nos per afinitat, familiaritat o simple atzar. Som això, éssers vius diminuts amb memòria. Petites cèl·lules socials que comparteixen coneixements. (…) Si la educació pot succeir en qualsevol lloc i en qualsevol moment, llavors cada dia practiques una pedagogia de contacte. Si aprendre és una experiència expandida, llavors la vida quotidiana és l’escola del sempre sense final. Si la ciutat és una constant perfomance social i cultural, llavors tots som autors i això és teatre descomprimit. Si seqüencies la teva vida i l’expliques, comparteixes i fas una re-mescla a través d’imatges, sons i textos, llavors tu també ho ets: un ésser viu diminut que es confessa diàriament, que comparteix la seva micro-història, que aprèn comunicant-se i explicant-se. Un microbi d’identitat múltiple i invisible ».

El festival es desenvoluparà en els espais habituals de cada any: centre de les Arts de Sevilla (caS), Teatre Alameda, Universitat Internacional de Sevilla, Facultat de Comunicació de la Universitat de Sevilla, etc..

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81