Divendres 8 gener 2010 per

Fets, pronòstics i incerteses per al nou any

pronostics-2010

Cada vegada que es canvia d’any, la xarxa s’omple d’anàlisis sobre tot el què ha passat durant l’any, a nivell tecnològic. Potser perquè posar el 10 impressiona, són molts els que s’han animat a fer un repàs del què ha passat al món d’internet els darrers 10 anys i, alguns els que s’han aventurat a fer pronòstics sobre què ens portarà de nou el 2010.

De tot el què he anat llegint, escoltant i veient, m’agradaria destacar el document col·laboratiu que han fet experts en social media, liderats per Marc Cortès, a interactividad.org. Si us interessa llegir-lo sencer, us el podeu descarregar en format pdf. En aquest document, cadascun dels experts pronostica el que creu que passarà enguany. Tot i que no tots estan d’acord amb quines xarxes socials dominaran, entre tots dibuixen el panorama següent:

 • Fer negoci i mesurar dades
  Parlarem de Social Business perquè les xarxes socials hauran de generar beneficis, el repte serà ajudar a les empreses a vendre més. Ja no n’hi haurà prou en ser-hi i fer soroll, sinó que caldrà tenir una estratègia global, a nivell de tota l’empresa.
  Per a aconseguir-ho, serà necessari tenir mètriques socials, mesurar tots els indicadors i gestionar bé els resultats. També caldrà gestionar correctament la reputació de les empreses i marques. La qualitat passarà per davant de la quantitat.
  Com que hi haurà més empreses a les xarxes socials, hi haurà un augment de la publicitat a aquestes. Cada empresa haurà de crear relacions amb els clients, escoltar, conversar i, sobretot, oferir valor.
 • El mòbil
  El 2010, el mòbil passarà a ser el rei a l’hora d’accedir als mitjans socials. La facilitat d’accés, la geolocalització i les tarifes planes més assequibles, faran que apareguin noves aplicacions i nous dispositius. Hi haurà guerres entre companyies.
  També caldrà estar atents a l’increment de dispositius de realitat augmentada.
 • Consolidació de la cerca en temps real
  La matèria primera seran les converses a les xarxes socials. És l’hora de la cerca en temps real.
 • Les administracions públiques, els polítics i els ciutadans
  Les administracions públiques també començaran a treure el nas als social media. Caldrà oferir transparència i diàleg amb els ciutadans.
  Els polítics s’hauran de posar les piles. I els ciutadans faran petites revolucions mitjançant les xarxes socials.
 • La inversió publicitària i el vídeo
  El vídeo online com a suport publicitari per excel·lència.
 • Excés d’informació, filtratge i registre únic
  Davant de l’allau d’informació que rebem mitjançant les xarxes socials, serà imprescindible poder filtrar missatges.
  També triomfaran els sistemes de registre únic, com Facebook Connect o Google Friend Connect.

Al llarg de l’any ja anirem veient què és real i important i què haurà estat simplement fum. Si ja ho sabéssim ara, perdria tota la gràcia, no?

, , , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos