Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

dimarts 1 desembre 2009 per

La Borrassa, el projecte que fa més il·lusió

borrassa-lab

Fa molts anys, als inicis de la xarxa, en Vicent Partal i l’Assumpció Maresma de Vilaweb ens van esperonar a muntar alguna cosa relacionada amb la formació en noves tecnologies a la comarca de les Garrigues. Ells ho van batejar aleshores com a “Olivera Valley”, imaginant les sinèrgies de l’existència de Can Antaviana,  els atractius relacionats amb la qualitat de vida i la formació de qualitat en aquelles teconologies que tot just treien el nas.

Aquella idea va quedar, talment una llavor, a l’ADN de Can Antaviana i segurament és a la base del projecte que ens fa tanta il·lusió de presentar-vos avui: La Borrassa.

La Borrassa és un projecte que neix de la voluntat de divulgar el coneixement de les noves tecnologies a la comarca de les Garrigues.  I ho vol fer de manera transversal: les TIC com una eina necessària, imprescindible, com una oportunitat per al desenvolupament de les Garrigues.

El projecte ha comptat amb un ajut del Programa Ciutats Digitals, que promou la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, i es concreta en la creació d’un centre de referència a les Borges Blanques: el Rural Lab que vam inaugurar el passat 28 de novembre.

Una borrassa és una xarxa de plàstic que fan anar els pagesos per collir les olives, tot desplegant-la al voltant de l’olivera. Talment una borrassa, doncs, el projecte s’anirà desplegant a cadascun dels pobles de les Garrigues creant una xarxa de punts TIC de connexió i formació en noves tecnologies, amb zones Wi-Fi i aules mòbils de formació.

Can Antaviana porta la gestió de tot aquest projecte complex però il·lusionant, perquè aconsegueix vehicular en una sola direcció la nostra militància comarcal i l’aposta per les noves tecnologies. Talment l'”Olivera Valley” que van imaginar un dia en Vicent i l’Assumpció.

Aquest cap de setmana va arrencar el Rural Lab, el laboratori per experimentar i aprendre amb les TIC. A partir del gener començarem el desplegament tot al llarg de la comarca…

Els resultats d’aquest ambiciós projecte són ara per ara difícils de constrènyer en els indicadors a l’ús. Els fruits potser no es veuran fins al cap de molts anys, quan aquells emprenedors hagin consolidat la seva idea o bé aquells joves, avui universitaris,  puguin haver triat quedar-se a viure i treballar a la comarca.

Els resultats no els podem garantir, i ho encarem tot plegat amb molt respecte. Només podem garantir que hi abocarem tota la nostra capacitat d’il·lusionar-nos!

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81