Dimarts 10 novembre 2009 per

La popularització dels usos de Google Maps (i II)

Mapes al mòbil

És quan conduïm o quan sortim al carrer que hem de buscar i trobar llocs, cercar un restaurant a prop de la nostra ubicació actual, un taller per reparar el cotxe, un caixer automàtic. En casos com aquests els dispositius mòbils es fan eines imprescindibles. En l’apunt anterior parlàvem de les aplicacions amb mapes, però cal afegir que, en el camp de la telefonia mòbil, és on apareixen i aniran apareixent noves aplicacions d’aquest tipus.

A nivell d’usabilitat, cercar mapes des d’un dispositiu mòbil sempre és més complicat. Resulta més difícil teclejar una adreça o moure’s i cercar damunt del mapa, per això s’ha hagut de treballar per vèncer les incomoditats que pot donar aquest format, per treure partit d’altres beneficis com la immediatesa i la portabilitat. En aquest sentit, Google va presentar la setmana passada el seu nou Google Maps navigation (encara en versió beta) per dispositius Android 2.0. Es tracta d’un sistema de navegació GPS, connectat a internet i amb reconeixement de veu.

És segur que els propers anys utilitzarem mapes des del mòbil habitualment, però seran mapes enriquits, en els quals s’utilitzaran de forma mixta les informacions cartogràfiques de serveis com Google Maps, amb altres informacions d’utilitat immediata que ja tenim a la xarxa. Això és un pas cap a la realitat augmentada, que tot just comença a despuntar.

, , , , ,

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos