Dimarts 29 setembre 2009 per

Handcrafted CSS

L’últim llibre de Dan Cederholm, Handcrafted CSS, segueix en la seva línia habitual de considerar el disseny i desenvolupament d’interfícies web com un ofici que requereix atenció pel detall i previsió de situacions futures.

A través dels diferents capítols ens anima a tractar cada element de la interfície amb la precisió d’un artesà que vol crear quelcom sòlid, perdurable i robust, i a la vegada ens anima a fer ús de propietats avançades de CSS3 per aconseguir el que ell anomena “enriquiment progressiu”. Entre aquestes propietats trobem la gestió de colors en format RGBA (per aconseguir transparències), o la creació de cantonades arrodonides directament amb CSS.

Cederholm és partidari d’utilitzar propietats de CSS que, tot i no ser suportades per tots els navegadors, sí que poden aportar una millor experiència als usuaris de navegadors més avançats (Safari 4, Firefox 3, Opera 10, Chrome), mentres que la resta poden seguir usant perfectament el web, tot i que no podran experimentar aquestes millores subtils que l’autor ha incorporat a la interfície.

La qüestió que aquí es planteja és quan és el moment indicat per incorporar aquesta o aquella millora, o de deixar de suportar determinat navegador. La resposta està en els usuaris que tenim. Ells ens indiquen quins navegadors usen, i a partir d’aquesta informació nosaltres podem decidir què implementem, a qui beneficiem i a qui no.

Cederholm posa ènfasi també en la importància de preveure situacions futures que poden alterar el disseny de la nostra pàgina. Cal preguntar-nos constantment què passaria si un determinat bloc de text creixés, o si l’usuari augmentés el tamany de text de la pàgina, i preveure en tot moment les solucions a aquestes situacions possibles, per aconseguir així una interfície robusta.

La creació d’un “framework” CSS, el desenvolupament de layouts líquids i els detalls en tipografia o millores amb jQuery són altres temes que apareixen al llibre.

En resum, Dan Cederholm ens anima a exprimir al màxim totes les eines de què disposem en l’ofici de construir interfícies, ja que ens trobem en un moment en què la competència entre navegadors fa que poguem experimentar amb noves tècniques.

Títol:
Handcrafted CSS
Autor:
Dan Cederholm
Editorial:
New Riders
Data de publicació:
Agost de 2009

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos