Dilluns 17 agost 2009 per

Gaudir de l’experiència de llegir en un lector de llibres electrònics a les Garrigues

A principis del mes de novembre podreu gaudir de l’experiència de llegir en un lector de llibres electrònics, a les Borges Blanques. La Borrassa Rural LAB oferirà la possibilitat d’experimentar-ho gratuïtament. Aquest centre de noves tecnologies s’inaugurarà properament i estarà situat al xamfrà del carrer Nou i el carrer del Carme. Un lector de llibres electrònics és un aparell de la mida i pes comparable al d’un llibre no gaire gruixut. Es basa en una tecnologia coneguda amb el nom de tinta electrònica (e-ink en anglès) que facilita una lectura molt propera al paper tradicional. La pantalla no pateix de reflexos si la canviem de posició, no queda enlluernada per la llum solar i el més important de tot, podem estar llegint durant hores sense cansar-nos la vista. Pots augmentar la mida de la lletra per millorar sensiblement la llegibilitat del contingut. La bateria pot durar setmanes, de manera que pràcticament no és necessari apagar el dispositiu.

No cal dir que aquest giny se m’ha fet indispensable i em costa moltíssim trobar-li defectes. Sí, és cert que sempre hi haurà aquella màgia del tacte del paper d’un bon llibre, i que no pot ser substituïda a dia d’avui per aquesta nova tecnologia. D’altra banda, una reflexió que és òbvia però que no podem passar per alt. Si et cau un llibre no passa res, en canvi si et cau al terra el lector, no està gaire protegit contra accidents. Porta una funda protectora però se l’ha de tractar amb una certa cura. En contrapartida, el nou aparell gaudeix d’avantatges addicionals que no són possibles en un llibre convencional, com disposar d’una biblioteca mòbil que t’acompanya allà on vas.

Un lector com és el cas del Papyre de l’empresa Grammata, pot contenir llibres i documents en la majoria de formats majoritaris, com PDF, HTML, Word i d’altres. La seva capacitat d’emmagatzemament està assegurada a través d’una targeta de memòria. De mitjana hi podem encabir desenes de milers de llibres, de forma que estem davant d’una biblioteca mòbil que pot viatjar amb nosaltres. A més a més també és possible escoltar música tot gaudint d’una bona lectura. En quan a la disponibilitat de llibres digitals, hi ha milers d’obres a Internet que es poden descarregar lliurement sense cap cost econòmic.

El Kindle d’Amazon.com és el lector d’E-books més conegut, tot i que està pensat per al mercat nord-americà. A més a més, t’obliga a comprar els llibres a la seva botiga. Una bona alternativa amb un esperit més obert és el Papyre, esmentat més amunt, amb un cost de 250 euros més IVA. A finals d’agost s’ha anunciat la sortida a Estats Units del Sony Reader, que costarà al voltant d’uns 140 euros, un preu molt més accessible per a tothom. A primer cop d’ull, les característiques tècniques que presenta semblen força adequades. Esperem que ben aviat sigui factible comprar-lo també al nostre país.

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos