Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

dilluns 29 juny 2009 per

Un pla per connectar Catalunya

catalunyaconnecta

Recentment aquí, a Can Antaviana, hem estat treballant en el web d’un projecte cabdal en el futur de les telecomunicacions al nostre país. Es tracta de Catalunya Connecta, un projecte impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions i societat de la informació de la Generalitat de Catalunya, que pretén dotar de cobertura dels serveis de televisió digital terrestre, telefonia mòbil i banda ampla, com a mínim, als nuclis de població de més de 50 habitants. I, també, cobertura de banda ampla i telefonia mòbil tots els polígons industrials de Catalunya, abans de finalitzar l’any 2010. Ja ho veieu, un bon propòsit.

El web està fet amb XHTML, seguint els estàndards web i prioritzant-ne la facilitat d’ús, perquè els usuaris arribin amb facilitat a les informacions que els interessen. Tanmateix el web també té alguns elements fets en flash. No solem fer webs desenvolupats només amb aquesta tecnologia d’Adobe, però sí que pensem que el flash és una bona eina a l’hora de potenciar missatges, representar dades o fer petites animacions. Per això, a la portada del web, hi apareix un slideshow amb imatges i textos. I també utilitzem aquesta tecnologia en un mapa interactiu que mostra les comarques on s’han fet les presentacions del projecte.

A nivell social, ens interessa especialment treballar amb projectes d’aquest tipus, que estan invertint esforços perquè zones rurals de la nostra comarca i d’arreu del país puguin accedir també a les noves tecnologies i contribuir així a reduir l’anomenada fractura digital.

El pla Catalunya Connecta és una bona notícia per a abastar el nostre país de tecnologia, però ja és feina de tots plegats esdevenir una societat alfabetitzada en el sentit tecnològic i digital.

, , , , , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81