Dilluns 1 juny 2009 per

Twittejo

Quan vaig començar a utilitzar el Twitter, ara fa just un any, pretenia utilitzar-lo simplement com a eina de comunicació social. Tal i com diuen a Twitter, es tracta d’explicar què estàs fent. Així que, en principi, només hi enllaçava webs que m’agradaven, notícies que em semblava que podia comentar, grups de música que descobria i coses per l’estil. Però el Twitter no només serveix per això. És una eina de la qual encara no n’estem utilitzant tot el seu potencial, però amb la publicació de la seva API i el munt d’aplicacions que estan sortint, crec que promet.

Per començar, és una eina per a SEO (Search Engine Optimization). Encara que els enllaços de Twitter incloguin l’etiqueta “nofollow” i no tinguin efectes directes sobre el PageRank d’un lloc web, sí que és una eina útil per totes les persones que es dediquen a promocionar webs o marques. El fet de tenir uns seguidors (followers) permet conèixer als possibles usuaris d’un lloc web, els seus gustos, els seus hàbits i, el més important, permet tenir-hi feedback. Però, a part també s’obre una porta, perquè un nombre més gran d’usuaris puguin arribar als continguts d’un web. De fet, al Twitter cada vegada hi trobem més sortejos i concursos, en què les marques ofereixen regals o descomptes a tots els usuaris que fan córrer els seus continguts (retweets). D’aquesta manera, s’obté un doble benefici: s’expandeix el missatge i es fidelitza als usuaris.

Però el Twitter també ha esdevingut un cercador, molt diferent que no pas els cercadors clàssics com Google, on s’han indexat uns continguts en un determinat moment. El Twitter té un cercador que permet cercar converses, amb la immediatesa i les altes dosis de realitat que ofereix aquest mitjà, ja que podem cercar què diuen o pensen persones reals sobre determinats temes. Per exemple, si acaba d’haver-hi un terratrèmol a Hondures o si el Barça acaba de guanyar la Champions en aquest precís moment, al Google no trobaré aquestes novetats, però al Twitter ja hi trobaré aquestes informacions explicades de primera mà, per tota la gent que les està vivint. Per explorar aquestes capacitats de l’eina, podeu visitar Twist, que és un cercador de tendències de Twitter, que permet veure la importància que tenen determinades paraules en determinats dies i veure’n la seva evolució. Podeu fer cerques a Google i a twitter simultàniament amb Twoogle. O també us podeu instal·lar un complement per a Firefox per a fer cerques a Twitter amb més facilitat.

I, finalment, el Twitter també és un mitjà per mantenir-se informat al moment. Els usuaris de Twitter ens fem seguidors d’altres usuaris, ja sigui perquè els coneixem personalment i interactuem amb ells o, també, perquè considerem que el què publiquen ens interessa. La idea és la mateixa que la dels feeds o la subscripció a canals RSS, només que amb el Twitter ens n’informem al moment.

Veient tot això, haurem d’estar pendents del què vingui, perquè fa un any no haguéssim imaginat que una aplicació en què s’envien missatges de 140 caràcters pugués donar tant de sí.

, , , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos