Dijous 19 febrer 2009 per

Backblaze, còpies de seguretat on-line

Quanta més informació emmagatzemem als nostres ordinadors, més important és disposar de còpies de seguretat dels nostres documents, pensant en aquells casos en què podem ser vícitmes d’un virus, o d’una fallada del disc dur que ens faci perdre tota la informació.

La opció habitual és crear còpies de les nostres dades en altres suports, ja siguin DVDs o discs durs externs. El problema és que aquests suports comparteixen bona part dels riscs a què el nostre propi ordinador està sotmès, ja que normalment es troben en el mateix espai físic: en cas de robatori, catàstrofe natural, incendi o altres desgràcies, podem perdre tant el nostre ordinador com les còpies de seguretat que n’haviem fet.

En aquest cas tenim el servei que ens ofereix Backblaze: còpies de seguretat a través de la xarxa i de fàcil recuperació.

Backblaze és una petita aplicació que cal instal·lar al nostre ordinador, i en molt pocs clics detectarà el que cal copiar, ens començarà a fer una còpia dels nostres documents (la primera còpia pot tardar dies) i els enviarà de forma encriptada a un centre de dades, des d’on els podrem recuperar en qualsevol moment.

Les característiques principals de Backblaze són:

  • Còpia on-line de tot el que tenim a l’ordinador (excepte el sistema operatiu, les aplicacions, els fitxers temporals, i el que nosaltres li indiquem).
  • Còpies contínues. Quan un fitxer canvia, Backblaze s’encarrega de fer-ne còpia, sense que nosaltres ens n’haguem de preocupar.
  • Seguretat: les dades s’encripten al nostre ordinador, s’envien encriptades i s’emmagatzemen encriptades.
  • Disponible per Windows i Mac OS X
  • Recuperació de dades: a través de la web podem seleccionar aquells fitxers que volem recuperar. Disposem també de la opció (previ pagament) de rebre un DVD o un disc USB amb les nostres dades.

Podeu provar Backblaze descarregant una versió de prova gratuïta. Un cop finalitzat el període de prova, el servei té un cost de 5$ al mes, per un emmagatzematge il·limitat.

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos