Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

dimecres 7 gener 2009 per

GRIB, el nexe entre ciència i tecnologia

Recentment hem publicat el web del GRIB amb el què hem estat treballant aquests darrers mesos. El GRIB (Research Unit on Biomedical Informatics) és una unitat de recerca conjunta entre l’IMIM-Hospital del Mar i la Universitat Pompeu Fabra (UPF), que porta a terme desenvolupaments tecnològics per aplicar tecnologies avançades i mètodes computacionals a la salut de les persones.

El GRIB està organitzat en 7 laboratoris i té una llarga tradició de col·laboració amb la indústria, en el marc de projectes de recerca i de serveis de consultoria, especialment en el desenvolupament i aplicació de tecnologies d’informació i mètodes computacionals per al descobriment de medicaments.

El web del GRIB ofereix la possibilitat de conèixer tots els àmbits amb els quals treballen els més de 80 científics que hi ha en aquesta unitat de recerca. Per una banda, hi ha un apartat de notícies i un altre de seminaris i esdeveniments, que ofereix als usuaris la possibilitat d’estar a l’aguait de tot allò que passa a l’entorn del GRIB. I, per una altra banda, hi ha apartats més específics – com ara Recerca, Software, Projectes i Publicacions – que permeten conèixer pròpiament en què treballen cadascuna de les àrees de la unitat de recerca, els programes que desenvolupen, les publicacions en les que escriuen, etc. També consta d’una Intranet que facilita l’intercanvi de documents i informació entre els membres de l’equip.

Des de les primeres definicions de l’arquitectura d’aquest lloc web, hem vetllat perquè sigui usable, que la navegació sigui intuïtiva i que sigui accessible a totes les persones. El web del GRIB segueix els estàndards web establerts pel W3C i es pot visualitzar amb tots els navegadors actuals. Tots els continguts, menús i elements gràfics del web, es generen i s’actualitzen des de Houdini, aprofitant el màxim els avantatges del nostre gestor de continguts.

A Antaviana ens plau de contribuir a difondre la recerca i a dotar-la d’eines tecnològiques per fer possible la seva divulgació. Perquè la recerca és la punta de llança del desenvolupament del nostre país. I perquè el seu avenç és també l’avenç del benestar de les persones.

, , , , , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81