Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

dimarts 16 desembre 2008 per

El Biobanc de l’hospital Clínic

Darrerament hem estat molt ocupats en l’elaboració de força projectes, molts d’ells prou interessants com per parar-nos un moment i escriure sobre les feines que hi hem fet. Amb aquest escrit encetem, doncs, una sèrie de posts sobre els projectes amb què hem treballat recentment.

Un dels llocs web que ens agradaria destacar és el del Biobanc de l’hospital Clínic. Aquest Biobanc, situat a Barcelona, està promovent l’avenç de la biomedicina, ja que dóna resposta a la creixent demanda de mostres biològiques de qualitat.

De la mateixa manera que nosaltres ens centrem en l’usuari per a fer els nostres projectes web, la tasca del Biobanc s’orienta al pacient, consolidant una medicina personalitzada, on es fan tractaments a mida del perfil genètic i molecular de cada pacient. D’aquesta manera, per exemple, es fan anàlisis encaminades a comprendre els canvis genètics i moleculars implicats en la progressió de malalties, s’avalua l’efectivitat de noves drogues, s’implanten mètodes terapèutics específics en determinats grups poblacionals, etc.

El web ofereix acurades explicacions sobre què és un biobanc i les tasques que s’hi realitzen, els principals projectes amb els que es treballa i també hi apareixen informacions de caire legal i formularis per a sol·licitar més informació o anàlisi de mostres.

Tot això ho hem treballat amb la idea de fer les coses fàcils per l’usuari. Volem que sigui fàcil trobar la informació que es cerca, que sigui fàcil navegar pel web i que sigui fàcil sol·licitar mostres o sol·licitar informació. Per assolir aquest objectiu, hem seguit els estàndards web i les pautes d’usabilitat i accessibilitat establertes. A més a més, el web està fet amb houdini, la qual cosa implica que el web és completament escalable i que en qualsevol moment la gent del Biobanc pot afegir, treure o modificar qualsevol de les parts del web.

El Biobanc de l’hospital Clínic és un projecte rellevant, que aporta benefici real a la nostra societat. I, a nosaltres, sempre ens satisfà treballar per a fites importants com aquesta.

, , , ,

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81