Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

dissabte 4 octubre 2008 per

Codi obert en clau biològica

El codi obert existeix més enllà del món del software i això ens obre els ulls a una nova mirada sobre el compartir informació. Els primers éssers vius del planeta intercanviaven gens amb la mateixa facilitat que nosaltres compartim música per la xarxa. Era una mena de Internet de codi obert en clau genètica, que segueix existint avui en dia. Posteriorment l’aparició de les espècies va evolucionar cap al tancament d’aquest codi, erigint barreres contra l’intercanvi. Ara, després de més de 3000 millions d’anys, estem obrint de nou el codi genètic a través de l’enginyeria genètica i aquesta disciplina emergent anomenada biologia sintètica. En el laboratori, gens d’un organisme es traspassen a d’altres, tal i com passa de forma natural en la Internet del microcosmos.
La darrera emissió del programa de divulgació científica Redes de TVE-2 explica de forma visual tot aquest procés de codi obert i codi tancat, aquesta nova perspectiva de contemplar l’evolució des de l’òptica de com els organismes intercanvien gens.

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81