Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

diumenge 28 setembre 2008 per

La Fabricació Personal: Com fabricar un objecte Real a cost zero

Ponoko s’ha proposat fer arribar el concepte de Fabricació Personal a un públic massiu, superar les barreres que separen la bitassa de la ferralla. Fins ara bàsicament només s’havia experimentat en espais pioners com els Fab Labs. A partir d’una simple imatge, o d’un disseny en format vectorial, creen un objecte real d’un ampli ventall de materials i possibilitats a elegir. Automàticament, i sense cap cost, els teus objectes s’incorporen al seu catàleg. Donat que només fabriquen sota demanda quan algú compra el teu disseny, el cost de fabricació és zero per a tu. El màxim que has de fer és comprar una unitat o diverses per veure com queda i fer-li una foto que doni tangibilitat al resultat final. Quan algú vol comprar un objecte teu que no és auto-muntable, per exemple perquè conté d’altres elements que tu li has d’afegir, primer te l’envien a tu. Finalment tu el muntes i l’envies al client.

La idea de fabricació sota demanda a través de la xarxa gaudeix d’un èxit força rellevant, com és el cas del servei de Cafepress, del qual en sóc un fan. Gent d’arreu envia els seus dissenys i es fabriquen sota demanda samarretes i tota mena de productes de merchandising.

Aquí parlem del següent nivell de personalització, on l’usuari dissenya el propi objecte i no es limita a fer una simple estampació. Òbviament caldrà experimentar quan de fàcil o díficil és obtenir els resultats desitjats, caldrà analitzar la qualitat dels materials i de la fabricació. En el fòrum del web es pot fer un cop d’ull als problemes i solucions obtingudes per d’altres usuaris.

,

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81