Dimecres 27 agost 2008 per

Construir i mantenir la Wikipedia: 100 millions d’hores

Durant dècades la gent s’ha passat una part important del seu temps lliure mirant la tele, i ara tot just s’ha obert una nova finestra a la participació gràcies a la xarxa. No obstant quan de temps dediquem realment a participar enlloc de simplement consumir?

Quan de temps s’ha invertit, per posar un exemple, per construir i mantenir la Wikipedia?

Doncs orientativament parlaríem de 100 milions d’hores segons un càlcul d’aquest guru de les xarxes socials que és el Clay Shirky, que ha comptat amb la col.laboració de Martin Wattenberg d’IBM . Semblen moltes hores? Això no és res comparat amb els 200.000 milions d’hores que només a Estats Units es passa la gent veient la televisió, al cap de l’any. O els 100 milions d’hores que es passen en aquest país mirant anuncis els cap de setmana. La Wikipedia i altres projectes només recullen les engrunes del gran excedent de temps lliure del que disposa la gent. Shirky pensa que això ens indica que hi ha molt de camp per córrer per incrementar encara més la participació.

Una nena de quatre anys se’n va al darrera de la televisió mentres el seus pares miren una pel.lícula i al cap d’una estona comença a tocar un dels cables. Els seus pares li pregunten que fa i ella respon “On és el ratolí?”.

Si aquestes idees us semblen interessants, us recomano que llegiu l’article traduït per Andrés Bianciotto, Ginebra, televisió i els excedents socials, escrit per Clay Shirky.

,

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos