Dimarts 5 agost 2008 per

Garriguencs a Facebook

Article que he escrit per al quinzenal Som Garrigues d’introducció al Facebook.

De l’any 2004 ençà, Facebook s’ha guanyat a pols el ser una de les xarxes socials més populars d’Internet. A data d’avui pot presumir de 100 milions d’usuaris d’arreu del món i un creixement molt significatiu en els darrers mesos. Sumant els usuaris de Catalunya i Espanya, s’ha passat de 330.000 al febrer a pràcticament els 800.000 aquest mes d’agost. En quan a la nostra comarca, alguns garriguencs ja hi fan presència activa.

A Facebook la gent entra algunes dades i seguidament comença a fer amics. El web és molt enginyós ajudant a l’usuari a trobar coneguts i amics dels amics. El resultat és que una sola persona obté fàcilment enllaços a d’altres usuaris, el que seria la seva particular xarxa social. El que li dóna sentit a aquest univers propi d’amics i coneguts és que hi ha milers de aplicacions que permeten compartir, establir relacions de tota mena, jugar i tot allò imaginable en un entorn virtual. Si es comparteix una foto, passarà a estar disponible només per a la teva xarxa social, mantenint així una certa privacitat. I a l’inversa, en temps real veuràs que fan els teus amics, les seves noves fotos i vídeos, quins nous amics fan, a quines aplicacions juguen, quins regals virtuals es fan. I és que una de les aplicacions més llamineres són els obsequis virtuals, com la ignominiosa galeria garriguenca d’objectes frikis recopilada per Can Antaviana, on t’hi trobaràs souvenirs d’arreu del món. Parlem d’una horripilant guardiola del pare Apel·les o la tasseta de cafè dels prínceps d’Astúries.

Com a comunitat, Facebook contempla també la creació de grups, als quals t’hi pots fer membre a través d’un simple clic. Com us podeu imaginar hi ha grups de totes les formes i colors. Quan es van produir les protestes dels monjos budistes a Birmània, un estudiant canadenc indignat per la brutalitat de la repressió militar es va empescar una interessant idea. Va decidir crear un grup de suport a Facebook, al qual se li van adherir al voltant de mig millió de persones. Aquest grup va servir de plataforma per convocar manifestacions a ciutats d’arreu del món. En clau de país, trobarem grups reivindicatius com “I speak Catalan! Parlo Català!” o “Vull poder dir que sóc de Catalunya, no d’Espanya al Facebook!”. Facebook presenta l’interfície en català gràcies a l’esforç de voluntaris, no obstant en les dades del teu perfil personal, no permet dir que el teu país és Catalunya.

D’altra banda, com no podia ser d’altra manera, també hi ha lloc per l’esperit més festiu i pollastrívol. A les Garrigues destaca amb llum pròpia el mític grup organitzador d’esdeveniments galàctics MPG o Muntadors de pollastres grossos, conegut entre d’altres per la seva rua-perfomance a favor de la recuperació dels gelats del Polero a les Borges Blanques. La plana del grup MPG a Facebook, aplega els seus seguidors més incondicionals, expectants davant dels nous esdeveniments que prepara el grup.

Els comentaris per aquesta entrada estan desactivats.

Pujar

Disseny web - Antaviana

Truca’ns +34 973 143 481

Envia’ns un correu informacio@(ELIMINAR)antaviana.cat

Piula’ns a @canantaviana

o Vine a visitar-nos