Portada Blog

Octa.Beta v.0.3

dimecres 21 maig 2008 per

Nous formats de màrqueting: Social Media Optimization

El món web està en constant evolució. Ja fa temps que es parla de web 2.0 i dels webs socials. A la xarxa, ja no som uns mers espectadors passius, sinó que hi fem, hi compartim, ens hi relacionem, generem continguts. I amb tot això, els cercadors han deixat de ser la punta de l’iceberg.

S’està demostrant que no n’hi ha prou en aparèixer a les primeres posicions de Google o de qualsevol altre cercador. Tota la inversió que havien fet les empreses en posicionament web ( SEO, Search Engine Optimization) resulta insuficient, quan resulta que el web gira al voltant de llocs com Flickr, youTube, Facebook, Digg, etc.

En aquest sentit, les empreses no només s’haurien de preocupar pel seu Page Rank – que també -, sinó que haurien de tenir en compte el que s’anomena Social Media Optimization (SMO), un grup de mètodes per a generar publicitat a través de mitjans socials, comunitats online i llocs comunitaris.

Els mètodes que utilitza el SMO no són pas nous. Consisteixen a incloure fonts d’RSS (anomenades feeds); posar botons d’enviament a llocs com ara  del.icio.us, digg, menéame o technorati; generar bons continguts i opinions en blocs; utilitzar galeries de Flickr o vídeos de YouTube en el propi web; crear mashups perquè d’altres se’n puguin beneficiar…

De fet, el concepte és simple: es tracta d’optimitzar un lloc web de manera que pugui ser enllaçat més fàcilment des d’altres llocs, fer que sigui més visible en els mitjans socials i que aparegui més freqüentment en posts rellevants de blocs, wikis, podcasts i vídeoblocs.

Un bon ús de les tècniques d’SMO pot resultar en grans quantitats de visites a un lloc web, mitjançant aquests nous canals. En aquesta web social hi ha múltiples llocs que ens podran ser valuosos i que, a més a més, ni els hem creat nosaltres ni en tenim el control.

Per obtenir visites, cal continuar esforçant-se per posicionar correctament els llocs web als cercadors, però en combinació amb la participació, la creació de feedback i la creació de continguts de qualitat.

Per a aconseguir-ho, no hi ha una recepta única i eficaç. Tenir un usuari a Facebook i participar-hi activament pot portar tràfic cap al propi lloc web. Uns interessants marcadors de del.icio.us també poden aportar més visites. Tenir perfils a Flickr, a MySpace, a YouTube… Tot això pot ajudar a tenir presència a la xarxa, però sempre havent fet la reflexió prèvia per saber a qui ens adrecem (target) i posant un èmfasi especial a la qualitat de la nostra participació als mitjans socials.

Pujar

Can Antaviana

Santa Justina 29 25400 Les Borges Blanques (Lleida) Tel: 973 14 34 81